Zoeken

Bètadesign

Young Solar Challenge

Bericht geplaatst op: 24-3-2017

Betadesign, Nieuws, Schooljaar '16/'17, Science, Technasium


Update 27-06-2017 

De afgelopen weken was er een strakke planning nodig om alles voor elkaar te krijgen en te veranderen aan de boot zodat we komend weekend weer en nóg beter kunnen knallen, laten zien wat we waard zijn!

Dit weekend zal duidelijk worden wie de nieuwe Nederlands Kampioen Young Solar zal worden. We maken niet echt een kans maar je weet nooit, we hebben gekke en verrassende dingen zien gebeuren de afgelopen weekenden! Handhaven van onze plek in de Top 10 is het streven, misschien meer en dat is heel goed mogelijk.

Via deze link is een terugblik te zien van het Lelystadweekend met daarin ook drone-beelden van Kevin Thomas uit 4h. prachtig!!

Tevens staat het programma van zaterdag vermeld met daarin de wedstrijdtijden (van 10-15.30 uur vertier!) en wat er nog meer te doen is in Appelscha in het kader van een festival over duurzaam vervoer.

Hopelijk kunnen we velen van jullie zaterdag begroeten om deze leerlingen te komen aanmoedigen, te kunnen aanschouwen hoe heerlijk fanatiek ze hiermee bezig zijn en ze te spreken over hun project.

Update 07-06-2017

Stukje van Corien van den Ende, Technator BètaDesign en Technasium

De SOLARgroep-leerlingen uit M3, H4 en V4 hebben met elkaar zo'n prachtig kunststukje geleverd dat ze wat meer aandacht verdienen.

Het Hemelvaart-weekend hebben we met elkaar gekampeerd in Friesland en gestreden tegen 18 andere scholen met onze Solarboot. Een fantastische 8e plaats is de tussenstand voor het NK Youngsolar. Komend weekend varen we in Lelystad met een boot met verbeterde techniek en mogelijkheden. Hoe fijn en leuk zou het zijn als iedereen ze komt aanmoedigen! Ze verdienen het!

Lelystad is qua afstand goed te doen en gedurende de zaterdag zijn er drie verschillende spannende wedstrijden dus altijd wel een moment dat het uitkomt om langs te komen.
Kun je nu niet? Zaterdag 1 juli is de grote finale in Oosterwolde, tevens allen zeer welkom!

Bedankt voor het meeleven en -beleven.

Bekijk alle foto's en de volledige uitslag hier.

Update: 27-03-2017 

Deze week zullen wij, de leerlingen van de Young Solar Challenge, gaan beginnen met het informeren van onze lagere klassen over wat we aan het doen zijn. Dit gaan we doen door middel van presentaties tijdens het mentoruur van deze leerlingen. We willen zo meer aandacht vragen voor het project, zodat toekomstige leerlingen dit project misschien ook willen gaan uitvoeren. Door extra publiciteit hopen we op een paar extra sponsoren. Daarnaast gaan we natuurlijk verder met het bouwen van de boot, het onderzoeken en met het zoeken naar sponsoren. Onze huidige sponsoren zijn:
- Gamma
- Lexpoint
- Meer Radio
- KLM
- Yamaha


23-03-2017

Komende weken zal het Kaj Munk College mee gaan doen aan de Young Solar Challenge, dit project wordt geleidt door Meneer Combee en Mevrouw van den Ende. En uitgevoerd door vijftien leerlingen van school uit de diverse lagen. We gaan u vanaf deze plek op de hoogte houden van het project.

Voor meer info: www.youngsolarchallenge.nl.

The Young Solar Challenge is een wedstrijd tussen 21 middelbare scholen. Iedereen gaat een boot bouwen die wordt aangedreven door zonne-energie. De boot wordt opgebouwd vanuit een bouwpakket dat is geleverd door de Young Solar. Terwijl wij de boot gaan bouwen, leren wij alles over de bouw en de techniek die erbij komt kijken. Tijdens het project proberen wij zoveel mogelijk onderzoek te doen en te verbeteren zodat de boot sneller wordt. Dit doen wij door middel van het verminderen van het gewicht, de boot aqua-dynamischer maken en door de kracht die we halen uit de zonnepanelen zo goed mogelijk te gebruiken. En wie weet komen we nog meer mogelijkheden tegen om onze boot te verbeteren. We hebben echter te maken met strenge regels van de organisatie, dus een echte uitdaging.

Wij hebben de afgelopen weken twee workshops bijgewoond op de HvA in Amsterdam. De eerste workshop ging over de bouw van de boot zelf, de workshop daarna over het lamineren en de techniek in de boot en wat je vooral niet moet doen. De derde en laatste workshop zal gaan over tips en tricks om de boot sneller te maken. Deze workshop heeft nog niet plaatsgevonden, de workshop zal plaatsvinden op 6 april.

Wij, de deelnemers aan de PR-groep, zullen de website elke maandag, woensdag, en vrijdag updaten met onze voortgang van de Challenge, tevens te zien op de Facebookpagina van het Kaj Munk College: https://www.facebook.com/KajMunkCollege/?fref=ts&rf=114299725281903

Ons eerste punt op de agenda is om de huidplaten op de boot te installeren, waar we volgende week mee aan de slag gaan. Wij, de deelnemers van de Solar Challenge, zijn twee weken geleden begonnen met het bouwen van de boot. In deze twee weken hebben wij het hoofdframe van de boot in elkaar gezet. Wij werken aan de boot in onze werkunit geplaatst op ons schoolterrein. Hier een foto van onze werkplek:En foto’s van de voortgang van de boot:

SPONSOREN GEZOCHT

Natuurlijk is een boot op zonne-energie niet gratis! Daarom hebben wij veel sponsoren nodig en het zoeken daarnaar is ook onderdeel van het project. We zoeken bedrijven die ons willen helpen met het betalen of leveren van alle materialen, gereedschappen, en alle andere zaken. Wij hebben al een aantal sponsoren die ons hebben geholpen met het betalen van materialen en gereedschappen. Maar we zijn er nog lang niet!!! We hebben nog veel sponsoren nodig.

Dus als u een bedrijf heeft of iemand kent die ons zou willen sponsoren kunt u contact opnemen met dit mailadres: youngsolar.kmc@gmail.com

Onze dank is groot!

Hartelijke groeten van de Solargroep Kaj Munk college

3M Bètadesign:
Roy van de Berk, Christoffer Gunther, Riley Burleson, Esmee Turien, Marlo Visser, Sammy van Hulsen, Jolanda Jansen, Wiebe Spaans.

4H Technasium:
Reinoud Klein Nagelvoort, Kevin Thomas, Stephan Istha, Michael Schuchter

4V Oud Science:

Annika Neelman, Anna de Kruijf, Stan Verhoeve


Terug