Zoeken

Handvaardigheid

Weet je wel hoe belangrijk het is creatief te leren denken en werken? Creatieve denkers worden vaak ingeschakeld op allerlei gebied. Soms gaat dat over inrichting en vormgeving maar ook als er gezocht wordt naar een oplossing voor uiteenlopende problemen…
Je hebt zogezegd altijd een streepje voor als je creatief kunt denken! Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar mensen die goed met hun handen kunnen werken. Door met je handen te werken en vorm te geven wordt je rechterhersenhelft gestimuleerd en die zorgt weer voor beter oplossingsgericht en ook meer out of the box te kunnen denken. Creatieve mensen bedenken vaak spontaan een oplossing voor een probleem..

Bij handvaardigheid werk je in de onderbouw o.a. met klei, hout en papier maché en speksteen. Je leert allerlei technieken en wordt uitgedaagd jezelf beeldend te ontwikkelen. Handvaardigheid krijg je twee jaar (mavo) of drie jaar (havo, vwo) lang een blokuur in de week een half jaar lang. De andere helft van het jaar krijg je het vak tekenen. Op het Kaj Munk College kun je het vak in de bovenbouw ook kiezen als examenvak. Het heet dan beeldende vorming, een samenvoeging van het vak tekenen, handvaardigheid en nieuwe media.

klik hier voor de galerij