Zoeken

Lentefeest

Het Lentefeest op het Kaj Munk College is een begrip. Het is een musicalproductie, waar zo’n 200 leerlingen aan meedoen in een drietal voorstellingen in schouwburg De Meerse in Hoofddorp. We schrijven zelf een toneelstuk, dansen, zingen en maken het decor. Alles tot en met de geluid- en beeldtechniek wordt door leerlingen verzorgd. Het is dus echt een voorstelling voor en door leerlingen en inmiddels mogen we ook al jaren op de warme belangstelling van ouders, vrienden en bekenden rekenen.
 
 

Deze traditie is alweer bijna dertig jaar geleden begonnen als een bonte avond op school, maar in de loop der jaren groeide het Lentefeest qua grootte uit de aula en moest worden uitgeweken naar schouwburg De Meerse. Het Lentefeest is hét culturele hoogtepunt van het jaar voor de leerlingen. Ieder jaar kijkt iedereen er weer naar uit!

Mini-Lentefeest

Het mini-Lentefeest is het Lentefeest voor de eerste klassen. Als onderdeel van het Kunst, Media en Cultuur-profiel van de school, doen alle brugklassers mee aan deze productie. Je kunt kiezen uit toneel, dans, zang, muziek, het maken van het decor of een bijdrage leveren aan de techniek. Uiteindelijk maak je met elkaar een geheel eigen voorstelling; of dat nu voor of achter de schermen is.
Omdat bij het mini-Lentefeest de vakken over kunst, media en cultuur samen komen, ontdek je goed waar je talenten liggen en wat je echt leuk vindt. Bovendien werk je samen met veel leerlingen uit de andere eerste klassen, waardoor je elkaar veel beter leert kennen. Kortom, goed voor je eigen ontwikkeling én het groepsproces!
We starten met de voorbereidingen vanaf de eerste week op school. De uiteindelijke uitvoering vindt in december plaats in de aula van school en is voor ouders en andere genodigden.