Zoeken

Ckv

Het vak culturele en kunstzinnige vorming (ckv) volgt iedereen in zijn of haar schoolcarrière, op de mavo in klas 3 en op de havo in klas 4 en op het vwo in klas 4 en 5.

Ckv in 3 mavo

In 3 mavo krijgen de leerlingen een jaar lang 1 uur in de week het vak ckv. Het vak heeft als doel om leerlingen de verschillende vormen van kunst en cultuur te leren kennen. Naast de reguliere lessen staan hier een aantal excursies voor gepland.
In september gaan we naar het Rijksmuseum, waar leerlingen een workshop design krijgen. Design vanuit de gouden eeuw wordt naar onze tijd gehaald.
Op 14 december gaan de leerlingen naar een dansvoorstelling in De Meerse: 100% selfmade van Dox en Maastheater. In deze voorstellingen komen verschillende dansstijlen aan bod. Van hip hop tot modern en van klassiek tot breakdance. Op 29 maart gaan we met 3 mavo naar Antwerpen. Op deze dag zullen de leerlingen zich verdiepen in de architectuur.
Ook dit jaar krijgen de leerlingen weer een CJP-pas. Een cultuurkaart waarmee ze niet alleen korting krijgen bij musea en concerten, maar ook bij verschillende bioscopen en kleding winkels of bijvoorbeeld tijdschriften.


Een interactieve voorstelling "Introduction to Shakespeare" door Big wheel theatre

Ckv in 4 havo en 4/5 vwo

Tijdens het vak ckv verdiep je je verder in verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, dans, theater, muziek, film, wereldliteratuur of architectuur. Ckv wordt gegeven in 4H, 4V en 5V. Zit je op de havo dan bezoek je zelfstandig zes verschillende culturele activiteiten. Dat kunnen tentoonstellingen, dansvoorstellingen, concerten of theatervoorstellingen zijn.
In de les wordt een theoretische basis aangeboden en zijn er activiteiten die hierop aansluiten. Je belevenissen verwerk je in een verslag voor jouw ckv-dossier. Je krijgt een Cultureel Jongeren Pas (CJP) met veel kortingsmogelijkheden voor culturele activiteiten. Waar zinvol worden de ckv-activiteiten gecombineerd met projecten van andere vakken.
Ook in dit jaar worden er diverse culturele activiteiten georganiseerd een aangeboden door school.

"KMCinema", filmvoorstellingen in het Oude Raadhuis

In de galerij zijn foto's van diverse ckv-excursies te vinden.