Zoeken

Studiereis Londen 4M

Maandag 10 oktober


Om 6:30 Nederlandse tijd vertrok de bus naar Londen met 39 leerlingen en 4 docenten. De reis is zonder noemenswaardige vertraging en erg ontspannen verlopen. Na Antwerpen kon er niet meer gestopt worden samen en met de indrukwekkende verhalen over vluchtpogingen naar Engeland, leidde dit tot serieuze gesprekken over de vraag 'wat zou jij doen?'

Na de overtocht was de eerste stop Canterbury. Een verkenningstocht door het historische centrum van deze stad was voor veel leerlingen de eerste kennismaking met de Engelse mores. Avondeten bij de hostel en tijd om te installeren en vroeg naar bed...

Dinsdag 11 oktober


Dag 2 in Londen was wederom een geslaagde, hier en daar zelfs warme dag!
We hebben de stad verkend tijdens een flinke wandeling waarbij de leerlingen een moord moesten oplossen. Dat viel nog niet mee, maar zorgde voor een goed beeld van Londen. Na de lunch ging de tocht verder te voet naar een aantal musea waaronder het National Science Museum. 's Avonds aten we een pizza op een gezellige locatie en woonden wij de Londense musical "Wicked" bij: een unieke ervaring! Buschauffeur Harrie bracht ons feestend weer naar het Hostel. Fijn Harrie, bedankt!

Woensdag 12 oktober


Na de fikse stadswandelingen van dinsdag was er vandaag een rustiger programma gepland: een stukje lopen naar het beroemde Shakespeare's Globe theater waar we een korte rondleiding kregen, gevolgd door een theaterworkshop met als thema het toneelstuk "Romeo & Julia". We begonnen met een actieve warming-up en gingen in oefeningen aan de slag met scènes en kleine tekstfragmenten uit deze klassieker. Iedereen deed mee en liet zich van zijn beste kant zien.

's Avonds was het tijd voor de "Jack the Ripper tour" o.l.v. twee gidsen: een spannende tour te voet langs plekken waar de mysterieuze moordenaar zijn slag sloeg... Geboeid door de vertelkunst van onze gidsen liepen we ongemerkt anderhalf uur door een onbekender stukje Londen met een duistere reputatie. De leerlingen oefenen hun Engels uitstekend tijdens deze reis en zij redden zich prima!

Onze laatste nacht is ingegaan. Morgen zullen we nog de hele dag in deze geweldige stad vertoeven voordat we tegen de avond vol indrukken en verhalen aan de terugreis beginnen!

Donderdag 13 oktober


Op onze laatste dag in deze geweldige stad, werd de groep gesplitst: één groep ging naar het Wembley stadion waar de groten der aarde gevoetbald hebben, maar waar ook wereldberoemde muzikanten gespeeld hebben. De andere groep ging naar de levendige wijk Camden waar een wirwar aan kleine winkeltjes veel toeristen trekt. Daar konden leerlingen van alles vinden: petten, sieraden, shirts met aparte prints, vintage en vinyl. Deze wijk ademt de sfeer van de punk en New Wave uit.

Na het ochtendprogramma kregen de leerlingen de gelegenheid om in kleinere groepjes Londen (per metro) verder te ontdekken of om nog wat laatste souvenirs te kopen. 's Avonds bij de Londen Eye hoorden we enthousiaste verhalen! Op 135 meter hoogte was het uitzicht over de stad adembenemend. Met mooie herinneringen stapten we in de bus terug naar huis.

-----
Klik hier voor een foto-impressie.

----------
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de studiereizen.