Zoeken

Bilbao

Klik hier voor de foto's van deze reis.

In stromende regen vertrokken we om 14.00 uur van Kaj Munkweg richting Bilbao. De reis verliep, dankzij twee voortreffelijke en bovendien gezellige meedenkende chauffeurs, meer dan voorspoedig. Met het gevolg dat we in de vroege maandagmorgen om 7.00 uur bij de camping aankwamen. 

Tenten inrichten, camping verkennen, proberen warm te worden en ons klaar te maken voor de tocht naar beneden naar het strand. 
In twee ploegen werden ons de eerste beginselen van het golfsurfen uitgelegd door onze Spaanse instructeurs. En eindelijk eindelijk de hoge golven in. Prachtig om te zien hoe hard er gewerkt om de plank op de golven te krijgen. Er werd hard gewerkt en morgen lukt het vele van de groep vast om op de plank staand op het strand aan te komen. Na het eten sterren en planeten gekeken en nu slapen......

Vanmorgen werden we wakker met een zonnetje, nog niet heel warm maar lekker. Het ontbijt was een lopend buffet wat ons heerlijk verbaasde qua keuzes die we hadden; yoghurt met muesli, donker- en witbrood, roerei, vers fruit enz.
Daarna de al gebruikelijke wandeling bergaf richting strand en de hele ochtend werd er hard gewerkt in de
golven en op de boards. Heerlijk om die genietende koppies te zien.
Om 1400 uur lunch en daarna met de bus richting Bilbao.

Wat n bizar uitzonderlijk museum met dito collectie moderne kunst. Bijzonder om hier te kunnen zijn.

Pas om 2100 uur eten en daarna relaxen. Morgen weer lekker surfen!!!!


Vanmorgen was iedereen een stuk uitgeruster door een goede, minder koude nachtrust. Het ontbijt was weer gezond en rijk dus een lekkere basis voor een actief dagje. Kom maar op met die golven.
Van 10.30 - 13.30 uur waren er weer surflessen voor de hele groep waar ze vol in gingen met z’n allen. Pffft wat werd er hard gewerkt en wat waren ze moe gebeukt na hun les, het is zwaar dat golfsurfen. Maar op oei oei wat gaaf dat bijna de hele groep nu kan staan op de plank om even (of wat langer) een golf staand te pakken. Geweldig genieten!!

Vanmiddag met de bus naar San Sebastiaan om in een paar uurtjes vrije tijd te kunnen shoppen, stad te bekijken en natuurlijk Crazy 88 te spelen. Via de app kregen de leerlingen om de zoveel tijd een groepsopdracht die zo origineel mogelijk uitgevoerd moest worden. Fantastisch wat de meesten er van gemaakt hebben en ons een grote grijns hebben bezorgd. En ondertussen hebben ze de kathedraal en de boulevard bekeken, pinchos geproefd, met Spanjaarden gecommuniceerd en door mooie oude straatjes geslenterd. Genieten.

Vanavond op de camping een heerlijke bbq en op een warme zwoele Spaanse zomeravond op de camping genoten van de zonsondergang, de temperatuur en gezelligheid.

Morgen de hele dag op t strand.....


Vanuit de bus die ons weer thuis brengt, schrijven we het laatste stukje over deze heerlijke week. We zitten in korte broek, t-shirts, gezonde door de zon gekleurde rode konen en neuzen de vele foto’s en filmpjes te bekijken en realiseren ons dat we een superweek hebben gehad. De afgelopen dagen hebben de leerlingen ontzettend hun best gedaan om het golfsurfen onder de knie te krijgen. Aan het begin van de week begreep nog bijna niemand hoe je dat board überhaupt moest gebruiken, vandaag heeft bijna iedereen een paar keer de golven staand op de plank gebruikt om uiteindelijk bij het strand aan te komen. Maar het was zwaar. Golven van 2 m hoog die als een blauwe muur op je afkomen, terwijl je op je board zit. Gauw gaan liggen en voor de golf uit peddelen om snelheid te maken zodat de golf je mee kan nemen. En vervolgens op het juiste moment de juiste soepele beweging maken zodat je in balans op je board staat en je als een volleerde surfer het strand staand bereikt. Maar op je buik liggend op je board is ook al kicken.
Leerlingen hadden vandaag absoluut het doel om te kunnen staan, en bijna iedereen is dat gelukt. Fantastisch om te zien.
Moe maar zeer voldaan vanmiddag de laatste klim naar boven de berg op, douchen, tent opruimen, laatste lekkere maaltijd en nu op weg naar huis. Ik denk dat velen het nog wel een paar keer gaan proberen om in de toekomst beter te worden in deze stoere sport.