Zoeken

Algemeen

Serooskerke 3S1 en 3V1

Bericht geplaatst op: 4-7-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17


Dag 1 - Noordwelle: kennismaking met strandvissenNa aankomst op het veldstudie centrum Schelphoek in Serooskerke, volgde een fietstocht door het natuurgebied richting het strand van Noordwelle. Onze leerlingen hebben hier kennisgemaakt met strandvissen en uitleg gekregen welke dieren uit het net zijn gehaald .


Avondeten op Centrum Schelphoek en avondwandeling SerooskerkeEen vol programma in de buitenlucht zorgt voor een goede eetlust die meer dan prima werd verzorgd door onze veldbioloog Thorn . 's Avonds werd er nog gewandeld naar de dijk waar de waternoodsramp van 1953 is ontstaan.


Dag 2 - De Zolder: veldonderzoek voorbereiden en presenteren


Elk onderzoek begint met een onderzoeksvraag. Onze leerlingen presenteerden aan elkaar hun onderzoeksplannen. 's Middags werd er kennisgemaakt met nieuwe onderzoekstechnieken zoals insecten-determinatie, wateronderzoek, bodemonderzoek, etc.


Dag 3 - Veldstudiecentrum: planten determineren / wateronderzoekOp woensdag, gelijk na het ontbijt, gingen de leerlingen in groepjes op onderzoek uit in de omgeving van natuurgebied Schelphoek. Bij terugkomst op het veldstudie centrum, werden hun metingen en resultaten zelf onderzocht.

Wedstrijd vlot bouwen bij het zoute meerAan het eind van de middag de spellenmiddag met handboogschieten en vlot bouwen. Sommige leerlingen heel snel van start en anderen met beleid het water in.


Dag 4 - Kampvuur: broodje hot-dog maken
Op donderdag hebben de leerlingen hun onderzoeken vastgelegd in een verslag. Elke avod kampvuur. Maar zelf een "broodje draaien" om een stok voor een broodje hot-dog was ook heel erg leuk om te doen.

Bonte avond op SchelphoekDe laatste avond: disco! Ze hadden het verdiend.


Dag 5 - Opruimen: tijd om naar huis te gaan

Terug