Brugklaskamp 1VS

Bericht geplaatst op: 7-10-2017

Hoofddorp, woensdag 4 oktober

Rond 8.00 uur liepen de eerste brugklasleerlingen uit de klassen 1VS al met hun bagage richting het klaslokaal om te verzamelen voor vertrek.
Na de laatste informatie van de mentor in het klaslokaal gingen de leerlingen bijna als Usain Bolt door de gangen om maar de beste plek in de bus te kunnen bemachtigen.
Na de ouders uitgezwaaid te hebben vertrok de bus richting Bunnik. Een rit van een uur.
Aangekomen bij de Stay Okay werd de bagage door iedereen naar een gemeenschappelijke ruimte gebracht en konden we al snel beginnen met de eerste kampspellen.
Het enthousiasme knalde er bij de kids vanaf en het kamp was nu echt begonnen.
Na de lunch vertrokken we met de step naar de kano locatie en na een korte instructie sprongen de eerste leerlingen al in de kano om te beginnen aan een zware, maar zeer mooie tocht van 4 uur door de grachten van Utrecht.
Moe maar voldaan kwamen de leerlingen weer bij de uitstap plaats aan en gingen we met de step weer terug naar de Stay Okay om daar te kunnen genieten van hun eigen kamers en daarna een heerlijk bordje macaroni.
Na het avondeten was het tijd voor een kennismakingsspel, waarbij de klassen tegen elkaar gingen strijden. Erg mooi om te zien hoe leerlingen elkaar met deze spelletjes op een hele snelle manier leren kennen en gedurende het kamp contact met elkaar houden.
Na deze hevige strijd was het tijd voor een rustig filmavondje met de keuze uit Spiderman, Minions of Meangirls met veel popcorn.
Na de film ging iedereen naar de kamers en sommige gingen slapen en een heleboel natuurlijk niet, maar bij nacht een man bij dag een man.

Bunnik, donderdag 5 oktober

De volgende ochtend weer vroeg het bedje uit, want deze dag beloofde een vol programma te worden met een bezoek aan het Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum.
In het Spoorwegmuseum konden de leerlingen zelf rondstruinen en alles bekijken waar ze zelf zin in hadden en in het Universiteitsmuseum gingen ze op onderzoek en was het de bedoeling dat ze door middel van onderzoeksvragen erachter gingen komen waarom een hond heel mager bleef. Alle middelen die hierbij nodig waren werden gebruikt (van haar föhn tot reageerbuis).
Na weer allemaal met de stadsbus terug naar de Stay Okay te reizen was het tijd voor keuze ronde (voetbal, spelletjes, oefenen voor de bonte avond of weerwolven).
Na al die spelletjes geweld vlogen de leerlingen de eetzaal in, want er stond patat op het programma, dit was een welkome afwisseling na deze lange dag vol informatie.
Na het avondeten werd de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de bonte avond.
De bonte avond werd gestart met een super synchroon dansende groep docenten die al weken hadden geoefend onder de bezielende leiding van meneer Duker.
De docenten hadden het niveau gezet, maar de leerlingen knalde daar ruimschoots overheen met zeer grappige moppen, geweldige theater stukjes, mooie verhalen, gouden stemmetjes en snelle danspasjes. Een zeer vermakelijke avond.
Rond 23.30 uur ging iedereen weer richting bed om daar nog lang na te kletsen (de hele nacht) over deze dag.

Bunnik, vrijdag 6 oktober

Helaas alweer de laatste dag van dit kamp als ik de leerlingen mag geloven ;)
Eerst even de kamers opruimen om daarna aan te schuiven voor een ontbijtje.
Na het ontbijt gingen we wandelen naar Fort Vechten voor een mooie bezichtiging, maar deze bleek i.v.m. een evenement half gesloten te zijn en daardoor konden we niks van het mooie fort zien.
Tijdens de wandeling terug door de regen heb ik veel leerlingen uit verschillende klassen met elkaar zien kletsen en dat is precies het doel van het kamp voor ons.
Bij de Stay Okay aangekomen werd het kamp afgesloten met een opdracht waarbij de leerlingen op bordjes op elkaars rug positieve dingen moesten schrijven over die persoon. Tijdens het rondlopen zag ik de volgende woorden bij elkaar op de rug staan: aardig, enthousiast, eerlijk, lief, oprecht, behulpzaam, sportief, gezellig, etc. Mooi om te lezen en te zien hoe leerlingen hier serieus mee omgaan en hoe geconcentreerd ze met deze opdracht bezig waren.

Via deze weg willen wij jullie bedanken voor een geweldig kamp en jullie enthousiaste inzet tijdens deze 3 dagen.

Klik hier voor alle foto's van dit kamp.

De kampleiding