Emma naar India

Bericht geplaatst op: 27-6-2016

Nieuws, Schooljaar '15/'16

Hi iedereen! Ik ben Emma Vrieswijk uit 5 vwo en ik ga mijn middelbare school afmaken op het United World College (UWC) in India voor twee jaar. Het UWC is een internationale organisatie die scholen over de hele wereld heeft. UWC geeft iedereen de kans om zijn school af te maken op één van de 15 scholen over de hele wereld, ongeacht je financiële situatie. UWC heeft dan ook als doel om mensen met verschillende achtergronden en culturen te verenigen voor een vredige en duurzame toekomst. De verscheidenheid aan culturen en nationaliteiten is een belangrijk kenmerk van de UWC Colleges. Alle leerlingen komen uit verschillende landen, wonen samen op één campus en slapen met meerdere op één kamer.
Het UWC is een pre-universitaire opleiding waar het IB (International Baccalaureate) wordt gegeven. Aan het einde van deze twee jaar heb ik een IB-diploma dat vergelijkbaar is met een vwo-diploma en je toegang geeft tot heel veel universiteiten over de hele wereld.
Naast alle lessen die ik in India ga volgen, zal ik ook aan vele andere activiteiten mee doen die door de school of de leerlingen georganiseerd worden. Elke leerling doet mee aan een CAS-activity (Creativity, Activity, Social). Op het UWC Mahindra College in India werken er leerlingen samen met de lokale bevolking en organisaties om de ernstigste effecten van armoede en analfabetisme te bestrijden. Op het UWC in Swaziland wordt er bijvoorbeeld door de leerlingen hulp geboden aan de lokale bevolking met aids/HIV en op het UWC in Noorwegen wordt nauw samengewerkt met het Rode kruis. Dit verschilt dus per college.
Ik heb superveel zin om dit avontuur aan te gaan en ik ben heel benieuwd wat de komende jaren mij gaan brengen! Als jou dit ook leuk lijkt kan je me altijd een berichtje sturen (op Facebook) voor vragen :). Ook zal ik in de week na de toets week een presentatie geven en in december zal UWC Nederland een informatiedag organiseren in Utrecht, kijk voor meer informatie op: www.uwc.nl
Het stukje hieronder is wat ik schreef voor de UWC-brochure waarin alle nieuwe UWC-ers zich voorstellen (alles meteen in het Engels natuurlijk):
At home in The Netherlands I have a great life: a loving family, fantastic friends. I'm healthy and I have access to all opportunities that I can imagine in my life. During the week, you can see me playing on the hockey field, singing in my room with a guitar in my hands, on a surfing board in the water, at my work in the supermakrtet at Schiphol or chilling with my friends, and at school of course. I love to hike in the mountains during summer, and go out for skiing and snowboarding when it's winter. I've seen several cultures and I took part in the work of a small foundation. This foundation realises projects aimed at the future, especially focused on health care, education and the general welfare for the population of Nepal. These experiences made me realise that not everyone in the world has access to opportunities like other people do. What I would like to learn at UWC Mahindra College, amongst other things, is how I, as an idividual, could contribute to that. I'm super excited to live and study with people from all over the world in a wada on the UWC campus. Everyone has his own special background, stories, differences and points of view. This is an important step on my way to a future full of opportunities. Currently, I think about studying psychology after college, but I could change my mind during the next two years. Like Gandhi said: "The future depends on what we do in the present."