2HVTS in de Gouden Eeuw

Bericht geplaatst op: 31-1-2018

Kunstmediacultuur, Nieuws

Laag 2HVTS excursie Amsterdam Gouden Eeuw

In week 4 en 5 gaan alle leerlingen uit laag 2HVTS op excursie naar Amsterdam (de 2MB klassen zijn in september geweest). Het thema is ‘Jij en de Gouwen Eeuw’ en wordt voorbereid door de docenten Geschiedenis en Engels. De leerlingen brengen een bezoek aan de Teekenschool en het Rijksmuseum, waar acteurs van de Toneelmakerij ze meenemen naar de hoogtepunten uit de Gouden Eeuw. Dit deden zij door scenes na te spelen, vragen te stellen en als gids belangrijke schilderijen en voorwerpen uit de Gouden Eeuw te laten zien in het Rijksmuseum. Tot grote hilariteit van de leerlingen had men in die tijd ook al gadgets, alleen was dat geen mobieltje maar een waaier... en zwarte kleding was erg kostbaar en hip. Met een interactieve quiz wordt hun kennis over de Gouden Eeuw getoetst, waarbij in teams om de meeste punten wordt gestreden. Na de workshop en rondleiding in het Rijksmuseum gaan de leerlingen zelf aan de slag als Engelse gids op de rondvaartboot. Alle leerlingen hebben één van de hoogtepunten langs de Amsterdamse grachten voorbereid en vertellen in het Engels hierover aan de groep. Een mooie ervaring voor de leerlingen met een afwisselend programma, waarbij het klauteren op de Amsterdamletters ook niet mocht ontbreken. Maar ook voor de docenten, gezien de vele complimenten die we kregen over hun kennis en gedrag!

Klik hier voor meer foto's van deze excursies.