Zoeken

Kunst Media Cultuur

Voorstelling masker Af!

Bericht geplaatst op: 12-2-2018

Kunstmediacultuur, Nieuws


De voorstelling van Masker af! in de Meerse

Voor meer informatie en foto's over dit project kunt u de website van Masker af! en Instagram bezoeken.

Op 15 februari was het zover: de voorstelling van Masker af! werd in de Meerse gepresenteerd voor verschillende klassen met het vernieuwde vak CKV. De voorstelling gaat over het kunnen uiten van je gevoelens en meningen, zonder dat je bekritiseerd wordt en niet geaccepteerd wordt. De leerlingen van de 4V en 4H klassen die zich hebben aangesloten bij dit project, hebben hard gewerkt om de voorstelling goed te laten verlopen en het traject vóór de voorstelling vast te leggen. Om 8 uur ’s ochtends werden de leerlingen die zich hadden aangemeld bij Lichtdesign verwacht bij de Meerse. Daar moesten de leerlingen helpen met het opbouwen van alle technische onderdelen en het podium ombouwen. Om 11 uur werden de leerlingen van de discipline Dans bij de Meerse verwacht, voor de laatste voorbereiding voor de voorstelling en om eventuele foutjes te kunnen verbeteren in de dans. Rond 13:00 begon de Generale repetitie, waar de leerlingen van de discipline Scenografie en Lichtdesign natuurlijk ook bij betrokken waren. In de tijd vóór de Generale repetitie begon de discipline Scenografie ook met de laatste voorbereidingen voor de voorstelling. Daarnaast werd het marketingteam ook rond deze tijd verwacht om de voorbereiding vast te leggen, en bijvoorbeeld Instagram op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes.

De Generale repetitie verliep goed, en de leerlingen kregen een pauze om nog even uit te kunnen rusten voor de show. Om 14:45 werden de leerlingen van 3M en 4V verwacht bij de Meerse, voor de eerste voorstelling. De deuren gingen open voor de leerlingen en de show begon om 15:00. De leerlingen van Scenografie hadden in het midden van het podium een cirkel met maskers gemaakt, om het thema van de voorstelling meer te benadrukken toen de leerlingen uit de andere klassen de zaal binnenliepen. Voordat de show begon, had Kathrin Gramelsberger alle leerlingen welkom geheten en uitgelegd waar het project over ging. De lichten gingen uit, de maskers werden opgeruimd en de muziek ging aan. De dansvoorstelling was echt begonnen, en de leerlingen van Lichtdesign waren hard bezig om het licht te bedienen, maar ook het geluid en het beeld dat te zien was op het scherm achter het podium. De leerlingen van het marketingteam waren bezig om de show vast te leggen, in de vorm van foto’s maken, maar ook filmpjes. Tijdens de voorstelling werd er veel geklapt voor de dansers, die goed hun best deden om voor een goede voorstelling te zorgen, wat zeker gelukt is.Na afloop van de voorstelling was er een heel groot applaus van de leerlingen, en bedankte Kathrin Gramelsberger alle leerlingen die kwamen kijken naar de voorstelling, en ook de leerlingen van de verschillende disciplines achter de schermen: Lichtdesign, Scenografie en Marketing.


Voor meer informatie over het project, kunt u naar onze website: maskeraf.maximumfx.nl

Daarnaast kunt u op Instagram de laatste nieuwtjes en foto’s zien.

Met vriendelijke groet,

Namens het zelfsturende marketingteam,

Lieke Sudmeier, Bailey Koot, Paria Shabani, Dani Halverkamps, Reza Nurmohamed, Arjen Clement, Max Brouwer en Max de Groot

Rondleiding in de Meerse!

Vrijdag 12 januari was er een rondleiding in de Meerse voor alle deelnemers van het project Masker Af. Hierdoor kon de discipline ‘Licht en Geluid’ kennis maken met de techniek en konden de dansers voor het eerst op het podium staan, waar zij op 15 februari hun danstechnieken zullen laten zien. De marketing groep bracht alles in beeld.

De rondleiding begon bij de ingang van de Meerse, waar bezoekers hun jas konden ophangen. Vervolgens kregen we uitleg van Katja Brenninkmeijer, de programmeur van de Meerse. We liepen daarna naar de grote zaal, waar in totaal 520 stoelen staan. Daar waren mensen aan het werk, want die avond zou daar de voorstelling Jeans afspelen. Een man die de opstelling van Jeans aan het opstellen was en in het gezelschap van Jeans zat, gaf daar uitleg over de voorbereiding van de voorstelling. Vervolgens gingen we naar het zijtoneel, waar mensen kunnen rusten tijdens de voorstelling en waar de toneelspelers op het podium komen. Daar zagen we een grote lift, waar attributen en andere onderdelen van de voorstelling worden verplaatst.

Na het bezoek aan het zijtoneel, gingen de disciplines naar de kleedkamers, waar de toneelspelers zich klaarmaken voor de voorstelling. Er zijn in totaal veertien kleedkamers, ‘grote’ kleedkamers, ‘middel’ kleedkamers en ‘kleine’ kleedkamers. Aansluitend liepen we door een lange gang naar een ruimte waar de toneelspelers konden eten en even uit konden rusten. Vervolgens liepen we via de trap naar de ‘kleine zaal’, waar Rundfunk die avond ging optreden. Er werd getoond waar de technici boven de zaal het geluid konden bedienen en eventuele problemen met licht en/of geluid konden oplossen.

De rondleiding was hierna afgelopen, en we hebben veel geleerd van de technieken achter de schermen en hoe alles geregeld is in de zalen van de Meerse.Namens het zelfsturende marketingteam,

Lieke Sudmeier, Bailey Koot, Paria Shabani, Dani Halverkamps, Reza Nurmohamed, Arjen Clement, Max Brouwer en Max de Groot

Terug