Kunst Media Cultuur

Laag 2M/2B excursie Amsterdam

Bericht geplaatst op: 3-10-2016

Kunstmediacultuur, Nieuws, Schooljaar '16/'17

In het kader van onze Kunst, Media en Cultuur profilering zijn de leerlingen uit de 2M/2B klassen in week 38 op excursie naar Amsterdam geweest (de 2HVTS klassen gaan in wk 4). Het thema was Jij en de Gouden Eeuw en werd voorbereid door de docenten Geschiedenis.

De leerlingen brachten een bezoek aan het Rijksmuseum, waar hoogtepunten uit de Gouden Eeuw werden getoond o.l.v. een gids en in de Teekenschool kregen de leerlingen een interactieve workshop, waar hun kennis over de Gouden Eeuw werd getest.

Tot grote hilariteit van de leerlingen had men in die tijd ook al gadgets, alleen was dat geen mobieltje maar een waaier... en dat de roze kleur op roze koeken werd gemaakt van luizenschildjes was ook een hele openbaring.

Na de workshop en rondleiding in het Rijksmuseum kregen de leerlingen een exclusieve KMC rondvaart door de grachten van zonnig Amsterdam. Er werd langs tien bekende locaties en gebouwen gevaren en middels een Socrative quiz op hun mobieltje konden de leerlingen actief deelnemen aan de rondvaart en kijken wie de meeste kennis paraat had.

Iedereen was het erover eens, dit was een leuke, zonnige, leerzame dag!

Klik hier voor een foto-impressie.

----------
Klik hier voor meer over activiteiten voor de onderbouw in het kader van Kunst, Media en Cultuur.