Kunst Media Cultuur

3 mavo rondje beeldende kunst Hoofddorp

Bericht geplaatst op: 10-10-2016

Kunstmediacultuur, Nieuws, Schooljaar '16/'17

In het kader van het vak CKV en onze Kunst Media Cultuur profilering hebben de leerlingen uit 3 mavo op woensdag 5 en donderdag 6 oktober een bezoek gebracht aan het Cultuurgebouw Haarlemmermeer, waar ze een ochtend- of middagprogramma volgden.

De leerlingen kregen een wisselprogramma gericht op beeldende kunst.
Met een kunstenaar in galerie De Meerse werd n.a.v. de tentoonstelling Schiphol door de lens van Wolff gekeken naar het thema ‘Vliegen’ in de beeldende kunst. Aan het eind van deze workshop maakten de leerlingen zelf een tekening van een vliegend object. Daarbij werd de fantasie geprikkeld en was het niet beangrijk of het ontwerp ook technisch uitvoerbaar was. Met een een architect/erfgoed deskundige volgden de leerlingen een architectuurroute die hen aan het denken zette over de eigen ideale leefruimte. Tenslotte gingen de leerlingen zelf aan de slag met een creatieve workshop bij Pier-K o.l.v. kunstenaar Paul Nassenstein. Dit bezoek is door de docenten CKV voorbereid, begeleid en de leerlingen zullen hun opdrachten opnemen in het CKVdossier. Op de foto’s is het prachtige resultaat te zien!

Klik hier voor een foto-impressie.