Zoeken

Kunst Media Cultuur

Laag 2 naar Amsterdam

Bericht geplaatst op: 16-2-2017

Kunstmediacultuur, Nieuws, Schooljaar '16/'17


In het kader van onze Kunst, Media en Cultuur profilering zijn in week 4 alle leerlingen uit laag 2HVTS op excursie naar Amsterdam geweest (de 2MB klassen zijn in september geweest). 

Het thema was De Gouden Eeuw en werd voorbereid door de docenten Geschiedenis en Engels. De leerlingen brachten een bezoek aan het Rijksmuseum, waar hoogtepunten uit de Gouden Eeuw werden getoond o.l.v. een gids en de Teekenschool, waar ze een interactieve workshop volgden om hun kennis over de Gouden Eeuw te testen.

Tot grote hilariteit van de leerlingen had men in die tijd ook al gadgets, alleen was dat geen mobieltje maar b.v. een waaier.. en dat rode/roze (kleur)stof werd gemaakt van luizenschildjes was ook een hele openbaring.

Na de workshop en rondleiding in het Rijksmuseum moesten de leerlingen zelf aan de slag als Engelse gids op de rondvaartboot. In tweetallen had ieder één van de tien hoogtepunten langs de Amsterdamse grachten en het IJ voorbereid en vertelde hier in het Engels over (met microfoon) aan de groep.

Een mooie ervaring voor de leerling en docent, ook gezien de vele complimenten die we kregen over het gedrag!

----------
Klik hier voor een foto-impressie.

Terug