Zoeken

Technasium

3T Hei- en Boeicop 2016

Bericht geplaatst op: 13-10-2016

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Technasium


Het begon allemaal in de bus. We gingen samen met 3T1 op stap naar Hei- en Boeicop voor 5 dagen. Het was een soort boerderij met een aantal schapen en een hond.
Toen we aankwamen hebben we de spullen in onze kamers neergelegd en zijn we op de fiets gesprongen om een super mooie inspirerende leerzame gestructureerde tocht te maken door de mooie milieuvriendelijke groene weilanden van Hei- en Boeicop. Hierin lieten ze ons verschillende manieren van veldonderzoek zien. Toen we die middag terug kwamen gingen we spelletjes doen met de docenten. Het waren korte spelletjes die je moest doen in tweetallen.

De volgende dag gingen we naar 2 verschillende boerderijen, een biologische en een normale boerderij. Bij de normale boerderij hadden ze; honden (puppy's), koeien (kalfjes) en schapen (lammetjes). Het leuke van deze boerderij was dat je de puppy’s kon vasthouden en knuffelen. Bij de biologische boer waren ze iets meer gespecialiseerd in het melken en onderhouden van koeien. Dus voor ons als kinderen was het iets minder leuk.

We zijn de derde dag begonnen met het veldonderzoek, we moesten uit de keuzes bodem, water, lucht en dieren kiezen en daar een onderzoek over bedenken en uitvoeren.

Die dag daarna hebben we nog een momentje gekregen om aan het verslag, de poster en de presentatie te werken. Iedereen hielp mee met het organiseren van de bonte avond of dat nou achter de schermen was of op het podium.

Vrijdag moesten we de kamers opruimen, tassen inpakken en hadden we de presentaties van ons onderzoek. En gingen we weer terug naar de huis met de bus. En stonden alle ouders ons vrolijk op te wachten. Hoewel het eten niet al te lekker was, was het toch een super leuke geslaagde week.

Leerlingen van 3T 

Hieronder 2 filmpjes van de veldwerkweek:

-----
Klik hier voor een foto-impressie.

Terug