Zoeken

Toptalenten

EK Polen

Bericht geplaatst op: 23-6-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Toptalenten


Hoofddorp, 20 juni 2017

De afgelopen week, van 14 tot en met 18 juni, vond het EK Hiphop plaats in Walbrzych, Polen. Dit toernooi, waaraan maar liefst 2.800 dansers uit 19 landen meededen, bleek wederom enorm succesvol voor de dansers van Marcella van Altena. Twee Europees kampioenen, een zilveren en twee bronzen plakken waren de resultaten van het zes maal behalen van de finale.

Finale

Het kinderteam 2Crew4u bleek de sterkste in deze categorie en behaalde goud en daarmee het Europese kampioenschap. De kinder-formation Salute! stond ook in de finale en scoorde de vierde plaats in de categorie voor kinderen.

Ook voor Jarno Lathouwers klonk het Nederlandse volkslied bij de jongens/junioren in de categorie solo: goud en Europees kampioen. Het is voor het eerst dat een danser van Marcella van Altena deze prijs behaalde in deze categorie. Jarno stond daarna nog twee keer op het erepodium. Een keer met zijn duo-partner Jill Alkemade voor een derde plaats in de categorie junioren en ook met het team Colorblock dat de zilveren medaille wist te winnen. Met vijf medailles is Marcella van Altena de best presterende Nederlandse dansschool.

Wendy kijkt trots en tevreden terug op dit zware toernooi: “Het deelnemersveld was enorm sterk en dan is het natuurlijk fantastisch dat je als je hier zulke geweldige resultaten behaalt. Ik ben echt supertrots op al onze dansers, ook op diegenen die niet de finale hebben gedanst. Samen met coaches Mirella Hollander en Iris Meeusen is er keihard gewerkt en dat zag je terug. Nederland is weer goed op de kaart gezet tijdens dit EK. Op naar het WK in oktober!”

Tijdens het EK dansten de teams In10Z, Savage en stonden ook de formations Battitude en S*ldiers op de vloer van dit internationale toernooi. Daarnaast was er een flink aantal duo en solo dansers. Er hebben onwijs veel leerlingen van Marcella van Altena deelgenomen aan dit EK.

Over het EK

Het EK Hiphop 2017 vond plaats in Walbrzych, Polen. Er zijn vier onderdelen: solo, duo, team en formations. En elk in drie leeftijdscategorieën: kinderen, junioren en volwassenen (vanaf 15 jaar. Vanuit 19 landen waren er 2.800 dansers.

Terug