Zoeken

Toptalenten

Belgium Junior Open Squash Hjalmer Mols

Bericht geplaatst op: 13-12-2016

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Toptalenten


Van vrijdag 4 november tot en met zondag 6 november heb ik de Belgium Junior Open gespeeld. Dit is een internationaal squashtoernooi waar de beste squashers van de wereld komen. Ik speelde in de categorie boys >13 en ik was 17/32 geplaatst.
Vrijdagochtend gingen we om half 9 weg van huis op weg naar Brussel. Ik ging erheen met mijn moeder een teamgenoot en de moeder van die teamgenoot. Het was 2,5 uur rijden en toen we daar aankwamen midden in Brussel wist ik helemaal niet waar het was. Gelukkig hadden we een tomtom! We hadden een heel mooi appartement voor 4 mensen. Het was helemaal niet lang rijden naar het squashcentrum. De eerste wedstrijd moest ik spelen tegen een Franse jongen, hij was heel goed en ik verloor de wedstrijd dan ook dik (11-6, 11-0, 11-3). Dezelfde dag nog moest ik nog een wedstrijd spelen tegen een Franse jongen. Die won ik wel, in 4 games (11-7, 9-11, 11-1, 11-8). Die avond aten we spaghetti. De volgende dag moest ik vroeg opstaan omdat ik weer een wedstrijd moest spelen, nu tegen een Belgische jongen. Deze won ik gemakkelijk (11-3, 11-4, 11-3). Die avond gingen we met een paar andere Nederlanders pizza eten in de stad. Op zondag speelde ik mijn laatste wedstrijd tegen een Zweedse jongen en die verloor ik weer (11-8, 11-7, 11-5). Uiteindelijk ben ik 18e geworden en dat is heel goed.
Na het squashen zijn we, op weg naar huis, nog even naar Mannenken Pis geweest en naar het Atomium. En de volgende dag moest ik weer naar school.
Het was mijn 1e Internationale squashtoernooi (in het buitenland) en ik vond het een hele mooie en leuke ervaring!
Hjalmer Mols, 1S3


Terug