Zoeken

Nieuws

Stan en Matt kampioen zaalhandbal

Bericht geplaatst op: 15-5-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17


Op zaterdag 22 april vonden in Sporthallen Zuid de Nederlands kampioenschappen zaalhandbal voor de C-jeugd plaats. Stan en Matt spelen al enkele seizoenen samen bij handbalvereniging FIQAS/Aalsmeer. De nummers 1 t/m 4 van de eindrangschikking van de landelijke jeugddivisie hadden zich voor het NK gekwalificeerd.

De jongens moesten het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Volendam. Van dit team werd in de competitie al 2x gewonnen en ook nu waren zij het sterkst. Door de 29-15 winst plaatsten de C1 van Aalsmeer zich voor de finale.

In de finale moest de strijd worden aangegaan tegen BEVO uit het Limburgse Panningen, die ongeslagen de competitie had gewonnen. De doelpunten vielen in de eerste helft om en om maar Aalsmeer ging met een lichte voorsprong de rust in: 14-17. In de 2e helft konden de Limburgers het tempo niet meer volhouden want zij waren diep gaan in hun halve finale tegen Hellas uit Den Haag. Aalsmeer wist de finale met 22-34 te winnen en wonnen zo de felbegeerde schaal!

Het seizoen is nog niet voorbij voor Stan en Matt want met Pinksteren nemen zij deel aan een sterk bezet toernooi in Duitsland en binnenkort beginnen de kwalificatiewedstrijden voor het NK Beach Handbal waar zij vorig seizoen de derde plaats behaalden.


Stan (shirtnummer 11) en Matt (shirtnummer 7).

Terug