Zoeken

Nieuws

Synchrobeat

Bericht geplaatst op: 15-6-2016

Nieuws, Schooljaar '15/'16, Toptalenten


Vrijdag 10 juni was Gioia Captijn uit 1VH1 niet op school, omdat zij naar Eindhoven moest voor deelname aan de Synchrobeat. Dat is het Nederlands kampioenschap onder 15 jaar.Deze is opgedeeld in age1 (onder 12 jaar) en age2 (onder 15 jaar).

Om deel te mogen nemen moet je gedurende het seizoen 2 limieten halen. Begin je pas in een groep dan moet je ook een diploma halen. Dit diploma heeft Gioia al twee jaar geleden gehaald en is sinds dit seizoen ook in het bezit van het junioren diploma. Gioia zwemt in de age 2-groep en dat volgend seizoen voor de laatste keer. Daarna wordt zij junior.

Gioia heeft ook het afgelopen jaar getraind bij het OC. Dat is het opleidingscentrum van jong oranje.Bij de Synchrobeat moet je techniekzwemmen: 4 figuren, waarvan 2 vaste figuren en 2 gesloten figuren. Er deden bij de age 2 149 meisjes mee en Gioia is op een mooie 22ste plaats geëindigd. 

ZPCH heeft ingeschreven met twee groep voor de uitvoeringswedstrijd. Het ligt aan het aantal punten dat de zwemsters halen in de techniek of de ploeg mag zwemmen. Alle meisjes van Gioia haar groep voldeden aan het aantal punten en mochten als 10e starten op de uitvoering. 

Wat hebben deze meiden het super gedaan. Met een puntentotaal van 59.1133 voor de uitvoering hebben ze een puntenrecord voor hun team gezwommen. De eerste ploeg van ZPCH, waarin Femke van Kesteren zwemt, had voor de uitvoering een punten totaal van 60.8667. Daar zat dus niet zo'n groot verschil in. Het verschil zit in de techniekpunten. Ploeg 1 werd tweede van Nederland en ploeg 2 werd 5e met een nipt verschil met de nummer 4. Al met al een super weekend op het eind van de dag mocht de club zelfs de Beker in ontvangst nemen voor het hoogste puntentotaal het affelopen jaar gezwommen. Met een verschil van bijna 200 punten op de nummer twee.

Uitslag


Solo age1 goud
Duet age1 zilver

Ploeg age 1 zilver en ploeg twee 10e


Solo age 2 Brons
Duet age 2 zilver/ 5e en 7e
Ploeg age 2 zilver en 5e.

Terug