Welkom groep 8

Zit je in groep 8 en denk je erover om naar het Kaj Munk College te gaan? Klik dan hier voor meer informatie!

Bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

Science

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

Technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

Kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Voorstelling masker Af!

Bericht geplaatst op: 12-2-2018

Kunstmediacultuur, Nieuws


Voorstelling Masker af!

Voor meer informatie over dit project kunt u de website van Masker af! en Instagram bezoeken.

De voorstelling van Masker af! vindt plaats op 15 februari in de Meerse, te Hoofddorp. De leerlingen hebben hard gewerkt aan het project, en die leerlingen zijn verdeeld over vier disciplines: dans, lichtdesign, marketing en scenografie. De opening van het project was op de week van 4 december, met een dansworkshop voor de 4V en 4H klassen. Hier konden de leerlingen kennis maken met dans en verschillende dansstijlen. De leerlingen van elke discipline hebben verschillende workshops gevolgd, ter voorbereiding op de voorstelling in de Meerse.

De jongeren van het project Masker af! hebben nog een week om de ‘puntjes op de i te zetten’. Hierbij komt veel kijken, en het marketingteam gaat u op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes. Dit kan bijvoorbeeld via Instagram: @MaskerAf. Hier zal op de dag van de voorstelling (15 februari) een livestream gedaan worden door het marketingteam. U kunt dus op Instagram meekijken naar de voorstelling. Voor meer informatie over het project, kunt u naar onze website: maskeraf.maximumfx.nl

Daarnaast kunt u op Instagram de laatste nieuwtjes en foto’s zien.

Met vriendelijke groet,

Namens het zelfsturende marketingteam,

Lieke Sudmeier, Bailey Koot, Paria Shabani, Dani Halverkamps, Reza Nurmohamed, Arjen Clement, Max Brouwer en Max de Groot

Rondleiding in de Meerse!

Vrijdag 12 januari was er een rondleiding in de Meerse voor alle deelnemers van het project Masker Af. Hierdoor kon de discipline ‘Licht en Geluid’ kennis maken met de techniek en konden de dansers voor het eerst op het podium staan, waar zij op 15 februari hun danstechnieken zullen laten zien. De marketing groep bracht alles in beeld.

De rondleiding begon bij de ingang van de Meerse, waar bezoekers hun jas konden ophangen. Vervolgens kregen we uitleg van Katja Brenninkmeijer, de programmeur van de Meerse. We liepen daarna naar de grote zaal, waar in totaal 520 stoelen staan. Daar waren mensen aan het werk, want die avond zou daar de voorstelling Jeans afspelen. Een man die de opstelling van Jeans aan het opstellen was en in het gezelschap van Jeans zat, gaf daar uitleg over de voorbereiding van de voorstelling. Vervolgens gingen we naar het zijtoneel, waar mensen kunnen rusten tijdens de voorstelling en waar de toneelspelers op het podium komen. Daar zagen we een grote lift, waar attributen en andere onderdelen van de voorstelling worden verplaatst.

Na het bezoek aan het zijtoneel, gingen de disciplines naar de kleedkamers, waar de toneelspelers zich klaarmaken voor de voorstelling. Er zijn in totaal veertien kleedkamers, ‘grote’ kleedkamers, ‘middel’ kleedkamers en ‘kleine’ kleedkamers. Aansluitend liepen we door een lange gang naar een ruimte waar de toneelspelers konden eten en even uit konden rusten. Vervolgens liepen we via de trap naar de ‘kleine zaal’, waar Rundfunk die avond ging optreden. Er werd getoond waar de technici boven de zaal het geluid konden bedienen en eventuele problemen met licht en/of geluid konden oplossen.

De rondleiding was hierna afgelopen, en we hebben veel geleerd van de technieken achter de schermen en hoe alles geregeld is in de zalen van de Meerse.Namens het zelfsturende marketingteam,

Lieke Sudmeier, Bailey Koot, Paria Shabani, Dani Halverkamps, Reza Nurmohamed, Arjen Clement, Max Brouwer en Max de Groot

Terug