Welkom groep 8

Zit je in groep 8 en denk je erover om naar het Kaj Munk College te gaan? Klik dan hier voor meer informatie!

mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Solar Challenge vervolg

Bericht geplaatst op: 27-3-2018

Nieuws, TechnasiumKlik hier voor alle foto's die worden gemaakt gedurende dit project.

Vorige week heeft u op de Kaj Munk site/Facebook kunnen lezen dat wij in februari 2018 van start zijn gegaan met de Young Solar Challenge. In de afgelopen week zijn wij goed gevorderd met de bouw van de boot, de onderkant van de boot is dicht. Ook is het ontwerp voor het elektrische systeem klaar, nu gaan testen of het werkt…...

Volgende week beginnen wij met de bovenkant van de boot en daarna moeten wij de boot lamineren. Lamineren is het in lagen aanbrengen van glasvezelmatten die doordrenkt zijn met epoxy- of polyesterhars op de romp van de boot, dit zorgt voor de stevigheid van de romp. Het is verstandiger om met een expert de boot te lamineren, omdat het best ingewikkeld is en wij niet de goede ruimte en expertise hebben om dit zelf te doen. Dat is ook de reden dat wij een expert of specialist in het lamineren van boten en/of surfplanken zoeken. Als u dit bent of u kent iemand die hierin een expert is kunt u ons bereiken op het e-mailadres youngsolarkajmunk@gmail.com

De experts/specialisten die nodig zijn voor het lamineren willen hier natuurlijk wel iets voor terug. Dit kunnen wij doen door middel van stickers op de boot tijdens de races, naamsbekendheid en wij zouden een demonstratie kunnen verzorgen. Dit geldt voor alle sponsoren, als u ons wilt sponsoren kunt u ons bereiken op het e-mailadres youngsolarkajmunk@gmail.com. U kunt ons sponsoren in geld, middelen, mensen en contacten. Wij kijken uit naar de mogelijke samenwerking.

Update 06-04-2018:

Beste lezers, zoals u kunt zien is de boot in zoverre compleet dat wij het eerste zonnepaneel er al aan kunnen bevestigen. Helaas kunnen wij nog niet het elektrische systeem bevestigen, dit komt omdat wij nog niet beschikken over de benodigde spullen. Misschien heeft u deze spullen voor ons, of wilt u graag helpen met het bekostigen van deze benodigde materialen. U kunt ons bereiken op het e-mailadres  youngsolarkajmunk@gmail.com, dan kunnen wij samen met u een afspraak maken om tot een overeenkomst te komen. In de onderstaande link staat een lijst met de benodigdheden voor ons elektrisch systeem en het besturingssysteem.

Van onze sponsor Sikkens Hoofddorp hebben wij de benodigdheden gekregen voor het verven, onder andere veiligheidsbrillen, stofmaskers, afdekzeil en verfrollers.

Ons doel voor de volgende week is beginnen met het epoxyen van de boot, het verstevigen en waterdicht maken van de naden van de boot. Dit kunnen wij helaas nu nog niet doen omdat wij de 2 componenten epoxy en de fillets nog niet hebben. Wij zoeken hier ook nog iemand voor die dit aan ons kan leveren tegen een goede prijs of die ons hiermee graag wilt sponsoren.        Terug