Welkom groep 8

Zit je in groep 8 en denk je erover om naar het Kaj Munk College te gaan? Klik dan hier voor meer informatie!

mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Brievenproject 3T

Bericht geplaatst op: 31-3-2018Op dinsdag 13 maart 2018 vond er de slotbijeenkomst van het brievenproject plaats. De weken voor de slotbijeenkomst hebben alle leerlingen van 3 Technasium brieven geschreven naar een vaste terugschrijver die op een of andere manier te maken heeft of heeft gehad met discriminatie.

In eerste instantie kregen de leerlingen alleen een voornaam en de discriminatiegrond (vluchteling, prostituee, moslima, handicap, blind etc.). Door middel van vragen te stellen aan elkaar hebben de leerling en de terugschrijven elkaar beter leren kennen. Na 3 brieven te hebben uitgewisseld stond er een slotbijeenkomst op de planning om elkaar eindelijk te ontmoeten en om een aantal leuke workshops te volgen.

Niet alle terugschrijvers waren aanwezig, maar er was toch een heel mooie opkomst. De foto’s geven een goede impressie van de veilige en vertrouwde sfeer die deze middag uitademde. Er waren enorm veel positieve reacties en iedereen die ik heb gesproken, sprak over een succes. De wethouder vond het zo leuk, dat ze uiteindelijk heeft gevraagd om de brieven toch te gaan bundelen in een boekje. Daar zijn we nu druk mee bezig. Het boekje zal voor de meivakantie gepresenteerd worden aan de klassen tijdens een gastles. Iedereen ontvangt dan een exemplaar.

Mark van Rijn

Terug