Welkom


mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Bètadesign (T&T)

Bericht geplaatst op: 9-1-2019Voor de mavo-leerling die graag samenwerkt, creatief is, durft te presenteren, niet bang is voor een uitdaging, wil onderzoeken. Voor deze leerlingen is er Bètadesign.

Hoe werkt het?


Leerlingen gaan ongeveer acht weken tijdens het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan de slag met echte problemen uit het bedrijfsleven. Het bedrijf levert het probleem, we noemen dat een 'stinkende casus'. En de leerlingen gaan in groepjes van drie of vier een oplossing bedenken voor dit probleem. In een maquette of werkend prototype maken de leerlingen zichtbaar hoe de oplossing eruit kan zien. De leerlingen presenteren hun oplossing aan het bedrijf. Het bedrijf beoordeelt of de oplossing past bij het probleem. En de docent let op de manier waarop de groepjes hebben samengewerkt.

Wat moet je kunnen?


Het vak T&T wordt op dit moment in de vorm van een pilot als examenvak aangeboden in de mavo. Het is de verwachting dat het ook in de nabije toekomst als examenvak binnen de mavo aangeboden blijft worden. Tijdens de projecten krijg je de vrijheid om problemen op jouw manier op te lossen. Dat betekent dat je wel zelfstandig moet kunnen werken. Plannen en organiseren is ook belangrijk, maar je moet vooral nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om iets nieuws te verzinnen! Voor meer informatie over bètadesign kun je mailen naar end@kajmunk.nl of bekijk de flyer over bètadesign.

De Bètadesignbrugklas is een havo/mavo-brugklas. Daarna gaat Bètadesign door op mavo-niveau. Leerlingen die havo aankunnen, kunnen doorstromen naar Technasium.

Klik hier voor meer informatie over het bètadesign.

Terug