Welkom


mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Dichter in de klas

Bericht geplaatst op: 29-3-2019Op dinsdag 26 maart hebben de klassen 3H1 en 3H2 een workshop poëzie gevolgd in aansluiting op een KMC poëzieproject bij Nederlands. Deze gastlessen werden verzorgd door dichter Mustafa Stitou*.

Hij gaf de leerlingen 5 basistips voor een goed gedicht. Door wat vingeroefeningen tussendoor leerden ze hoe zij beeldspraakvormen als vergelijking, herhaling en metafoor in poëzie konden verwerken. Uiteindelijk moest iedereen een eigen gedicht schrijven dat aan de basisregels voldeed en inclusief diverse vormen van beeldspraak, enjambement, alliteraties en assonanties.

Alle gedichten zijn door Stitou gelezen en van feedback voorzien. Wat was ik onder de indruk van het poëtische talent van onze leerlingen!

Onderstaand gedicht wil ik jullie niet onthouden (geschreven door Tanay Altun uit 3H2).

Saloua Akrouni / Elma Veldman

Ik ging zitten
op mijn vaste plek
groette mijn beste vriend
mijn favoriete sigaret

Ik denk terug
Slaap je al?
Of  houdt mijn warmte
jouw vlam aan?

Het licht verdween
uit haar ogen
Mag het spoedig 
mijn beurt zijn?

Een koude schaduw
gaf mij Hoop
Zijn handen een licht
Als mi estrella

Ik verliet mijn
nu gedoofde sigaret
Slaap ik al?
Of ontwaak ik eindelijk?


Tanay Altun 3H2

*Mustafa Stitou debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994), die genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs. Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Hij was in 2009 een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Voor Tempel (2013), zijn vierde bundel, kreeg hij de Awater Poëzieprijs.Terug