Welkom


mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Veldwerkweek 3V en 3S

Bericht geplaatst op: 18-6-2019

Nieuws


Veldwerkweek 2019, Serooskerke (Zeeland):

De klassen 3S2 en 3V1 zijn op veldwerkweek naar Zeeland, Serooskerke. De klassen zijn op veldwerk om een onderzoek uit te voeren. Voor het onderzoek dat wij gekozen hadden gingen we oester opmeten. De eerste dag hadden we een goede plek gevonden om dit onderzoek te doen. Dit was bij een dijk waar land droog viel bij laagwater. Op woensdag 19 juni begonnen wij met de uitvoering van ons onderzoek. Toen we naar de dijk gingen fietsen begon het met stormen . We zochten naar een schuilplek en vonden uiteindelijk een toren om in te schuilen. Na half uurtje toen het weer droog was gingen we weer op pad om onderzoek te doen, we zagen dat het vloed werd en het water al begon te stijgen en daarom gingen we op een andere locatie ons onderzoek uitvoeren voordat alles onder water lag. Dus wij begonnen uiteindelijk ons onderzoek en na anderhalf uur bezig te zijn keken we achterom naar de dijk en merkte we dat we volledig omringd waren met water en niet meer een weg via land terug was. Eerst probeerde we nog met stenen een brug te maken maar na een paar meter hadden we er geen zin meer in en dachten we shit, en sprongen maar door het water om weer terug te komen op het droge, voordat we moesten zwemmen. We bleven op die plek nog tien minuutjes om op te drogen en we zagen dat alles onder water lag. Nouja toch maar handig dat we omkeken.


Veldwerkweek 2019 Hei- en Boeicop (Utrecht):

De veldwerkweek biologie van 3V en 3S is van start gegaan. Het is warm, maar wel heel gezellig. Op ontdekking wat deze omgeving allemaal te bieden heeft en nadenken over een eigen onderzoek dat morgen begint. Wij zijn benieuwd naar de mooie eindresultaten.

Op de eerste dag begonnen met een kennismakingsspel, waarbij er keihard werd gestreden om de winst van de klas. Daarna een bezoek aan 2 boerderijen, waarvan 1 met een puppy's.

Dinsdag een mooie fietstocht met verschillende onderzoekstechnieken.
Terug