Welkom

Informatieavonden:
- woensdag 8 januari '20 van 19.30 - 21.00 uur
- donderdag 9 januari '20 van 19.30 - 21.00 uur
Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar.

mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Aftrappen aan de Amstel

Bericht geplaatst op: 9-9-2019Nog voordat de eerste schoolweek echt was begonnen mochten 71 leerlingen van 3T al op vrijdagochtend 30 augustus het schooljaar aftrappen in Amsterdam. Op uitnodiging van Waternet worden deze Technasium leerlingen in het eerste blok van het vak O&O uitgedaagd om problemen die zich voordoen bij aanhoudende droogte voor Amsterdam op te lossen.

Het kan jullie bijna niet zijn ontgaan dat het klimaat aan het veranderen is. De temperatuur over de hele wereld stijgt en in Nederland nog sneller dan mondiaal! Deze klimaatverandering heeft grote gevolgen voor een stad als Amsterdam. In deze onderzoeksopdracht voor 3T staat de toenemende aanhoudende droogte in Amsterdam dan ook centraal.

Waternet, gevestigd in een iconisch gebouw met uitzicht over de Amstel, zorgt voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Zonder water is er geen leven. Schoon water is belangrijk voor onze gezondheid en onze toekomst.

In dit pand werden onze leerlingen van 3T welkom geheten door Peter Jansen van Waternet. Hij nam in zijn presentatie onze leerlingen mee in de wonderbaarlijke wereld van water. Water in al zijn facetten: van waterkwaliteit tot waterveiligheid, van drinkwater tot waterkwantiteit en van grondwater tot oppervlaktewater. Voor al deze aspecten ontstaan er voor Amsterdam levensgrote problemen bij aanhoudende droogte. Kunnen onze 3T leerlingen Waternet helpen bij een oplossing voor deze problemen?

In deze opdracht worden onze leerlingen van 3T1, 3T2 en 3T3 ondersteund door waterambassadeurs van Topsector Water en Maritiem. Zij zijn de experts. Deze jonge waterambassadeurs, hbo- en wo-studenten, willen met dit project onder het motto ‘jong inspireert jong’ leerlingen interesseren voor watermanagement.

Na de algemene presentatie van Peter Jansen volgde per klas een interactieve workshop in drie sessies waarbij indringend en uitvoerig werd stilgestaan bij de aspecten: grondwater, waterkwaliteit en hittestress. Prikkelende vragen, onthutsende stellingen, snelle kahoot en beeldende posters werden door Waternet ingezet om leerlingen bewust te maken van problemen die zich in Amsterdam voordoen bij aanhoudende droogte.

En alsof het nog niet genoeg was maakten de leerlingen die middag, onder begeleiding van de waterambassadeurs, nog een rondvaart door Amsterdam. Leerlingen konden vanaf de boot met eigen ogen aanschouwen hoe belangrijk water, in al zijn verschillende aspecten, is voor Amsterdam. Een lijst met vragen, opgesteld door de waterambassadeurs en toegespitst op de verschillende punten langs de vaarroute, maakte de rondvaart compleet.

Waternet: bedankt voor deze prachtige opdracht en uitmuntende ontvangst.

Waterambassadeurs: bedankt voor jullie kennis en inzet om onze leerlingen op weg te helpen.

Leerlingen van 3T: Succes met het vervullen van deze uitdagende opdracht.

Carola Wijnant
Rob Dingenouts
Ben EwalsTerug