Onze school

Als je rondloopt op het Kaj Munk College, zie je dat de school volop in beweging is. Leerlingen doen mee aan projecten, maken presentaties met en voor andere leerlingen, doen onderzoek, nemen proeven in het laboratorium, gaan op allerlei excursies, dansen, spelen toneel, zingen, maken muziek, pauzeren in de aula’s of met mooi weer buiten op de pleinen. Wij van het Kaj Munk College zijn trots op onze school, op ons onderwijs en op onze resultaten. Wij zijn trots op ons bètaprofiel met de sciencestroom in het vwo, het technasium op onze havo en bètadesign binnen onze mavo. En zeker ook op ons schoolbrede kunst, media & cultuurprofiel met velerlei workshops, voorstellingen, excursies en lessen. Daarnaast zijn wij trots op onze geaccrediteerde Academische Opleidingsschool, waardoor wij veel kennis in huis halen vanuit onze samenwerking met lerarenopleidingen en onderzoeksinstellingen.

De kleinkunstavond (links) is een van onze kunst, media & cultuur-activiteiten, rechts een kijkje in school tijdens een leswissel

Wij zijn een bijzondere school en dat uit zich in lessen levensbeschouwing, in ons beroemde Lentefeest, het Mini-Lentefeest en in de manier waarop wij met elkaar omgaan. Elke dag opnieuw bewijzen en beleven onze leerlingen en ons personeel dat. Dat doen we in onze doelmatige en sfeervolle schoolgebouwen: het Paviljoen (met onder meer een prachtige technasiumwerkplaats) en het Capitool met de groene koepel. Samen met de buitenterreinen spreken wij van een heuse campus.

Iedereen mag zichzelf zijn op het Kaj Munk College, maar we vinden het wel belangrijk dat wij ons allemaal aan de afspraken houden. Vanaf het moment dat je binnenkomt als brugklasleerling krijg je ruimte om je talenten te ontplooien. Maar dat gaat nooit ten koste van anderen. Wij verwachten van Kaj Munk-leerlingen dat ze zelfstandig zijn, maar we helpen je ook als je begeleiding nodig hebt om dat te leren. Schoolprestaties en het diploma tellen, maar allereerst tel je op het Kaj Munk om wie je bent. Overigens heeft Kaj Munk College, de persoon naar wie de school is vernoemd, dat prachtig voorgeleefd. Hij is de metafoor voor ons allen: “Wij doen wat wij beloven.”