Zoeken

Onze brugklassen

Er zijn bij ons op school verschillende soorten brugklassen:

  • havo/mavo
  • vwo/havo
  • vwo-science-technasium
  • havo technasium
  • mavo bètadesign

Voor de havo/mavo-stroom heb je minimaal een mavo-advies nodig. In deze brugklas krijg je extra uitleg en meer individuele begeleiding dan bij de vwo/havo-stroom. Wij hebben geleerd dat brugklassers in deze stroming daar meer behoefte aan hebben. In de vwo/havo-stroom zijn er extra mogelijkheden voor verdieping van de leerstof. Voor deze brugklassen moet je minimaal een havo-advies hebben. Met een vwo-advies kun je ook direct in een vwo-brugklas geplaatst worden.

Voor gemotiveerde leerlingen met een vwo-advies, belangstelling voor sciencevakken en behoefte aan extra uitdaging is er een science-technasiumklas. Voor gemotiveerde, nieuwsgierige en onderzoekende leerlingen met een havo-advies is er de mogelijkheid om te kiezen voor het technasium. In deze brugklas wordt lesgegeven op vwo-niveau en getoetst op havo-niveau. Leerlingen met een mavo-advies die ook gemotiveerd, nieuwsgierig en onderzoekend zijn, kunnen kiezen voor bètadesign. In de bètadesignbrugklas wordt lesgegeven op havo-niveau en getoetst op mavo-niveau. Wil je weten hoe het na de brugklas verder gaat met bètadesign, technasium of science? Je vindt er meer informatie over op de pagina profileringen.

Meer informatie

10 en 11 januari 2018: informatieavonden voor ouders van groep 8 leerlingen, meer informatie volgt nog. 
Naast algemene informatie over het Kaj Munk College worden de volgende specifieke presentaties gegeven: mavo, havo/vwo, technasium en bètadesign, science en vwo.

19 en 20 januari 2018: Open Huis op vrijdag 19.00 – 21.30 uur en zaterdag 11.00 – 13.30 uur
29 juni 2018: kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers.
3 juli 2018: kennismakingsavond nieuwe brugklassers.

Voor meer informatie, bel (023) 561 61 98 of mail naar r.vanderkaaij@kajmunk.nl of r.claassen@kajmunk.nl of vraag een informatiemap aan via infomap@kajmunk.nl.