Zoeken

In het kort

Voor de mavo-leerling die graag samenwerkt, creatief is, durft te presenteren, niet bang is voor een uitdaging, wil onderzoeken. Voor deze leerlingen is er Bètadesign.

Hoe werkt het?

Leerlingen gaan ongeveer acht weken tijdens het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan de slag met echte problemen uit het bedrijfsleven. Het bedrijf levert het probleem, we noemen dat een 'stinkende casus'. En de leerlingen gaan in groepjes van drie of vier een oplossing bedenken voor dit probleem. In een maquette of werkend prototype maken de leerlingen zichtbaar hoe de oplossing eruit kan zien. De leerlingen presenteren hun oplossing aan het bedrijf. Het bedrijf beoordeelt of de oplossing past bij het probleem. En de docent let op de manier waarop de groepjes hebben samengewerkt.

Wat moet je kunnen?

Het vak T&T wordt op dit moment in de vorm van een pilot als examenvak aangeboden in de mavo. Het is de verwachting dat het ook in de nabije toekomst als examenvak binnen de mavo aangeboden blijft worden. Tijdens de projecten krijg je de vrijheid om problemen op jouw manier op te lossen. Dat betekent dat je wel zelfstandig moet kunnen werken. Plannen en organiseren is ook belangrijk, maar je moet vooral nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om iets nieuws te verzinnen! Voor meer informatie over bètadesign kun je mailen naar end@kajmunk.nl of bekijk de flyer over bètadesign.

De Bètadesignbrugklas is een havo/mavo-brugklas. Daarna gaat Bètadesign door op mavo-niveau. Leerlingen die havo aankunnen, kunnen doorstromen naar Technasium.

Hieronder vind je een filmpje van de IRIS Inspiratiedag, over Bètadesign:De laatste tijd bij bètadesign...

Image: Vakkanjers!
1-7-2019
Leerlingen uit klas 2B van het  Kaj Munk hebben zich tijdens de halve finale voor de landelijke finale van Vakkanjers geplaatst!
Image: Poldersport 3e jaars
12-9-2018
6 september: Poldersporten met alle 3e klassen.
Image: Young Solar Challenge
27-6-2017
Komende weken zal het Kaj Munk College mee gaan doen aan de Young Solar Challenge.
Image: Pilot T&T
8-6-2016
Groot nieuws: Bètadesign krijgt zijn eigen examenvak! Het Ministerie heeft afgelopen maandag een einde gemaakt aan onze onzekerheid. We zijn vanaf volgend schooljaar pilotschool voor het vak Technologie en Toepassing (T&T), de nieuwe naam voor het vak dat we nu nog O&O noemen.