Havo

Betekenisvol leren

HAVO

Voor elk wat wils op de havo! Havo staat voor Hoger Algemeen Voorgezet Onderwijs, een vijfjarig avontuur dat je klaarstoomt voor het HBO of 5 vwo. Bij ons op de havo volg je in de eerste drie jaar een zeer breed aanbod aan vakken. Naast de reguliere vakken kun je jouw creativiteit volop kwijt in kunst, muziek en drama én een leerlijn naar keuze. We bieden leerlijnen aan op het gebied van ICT, Sport, Kunst en Techniek. Op de havo leggen we meer nadruk op theoretische kennis en moedigen we zelfstandig werken aan.

Op het Kaj Munk leer je over de wereld om je heen, over jezelf en over de ander. Je leert daarmee keuzes te maken en daarover met anderen in gesprek te gaan. We werken aan algemene vaardigheden zoals organiseren, communiceren, samenwerken, initiatief nemen en je aan afspraken houden. Je ontdekt je eigen leerstijl en leert daarmee om te gaan. Wij zien jou als een leider van de toekomst, dus we willen je leren hoe jij verantwoorde keuzes maakt. Zodat je vanuit kennis en kunde verschil kunt maken. Voor jezelf maar zeker ook voor anderen.

lees meer

Brugklas havo/vwo

Leerlingen met een havo advies worden geplaatst in een dakplan-klas havo/vwo. Afhankelijk van je leerresultaten stroom je dan vanuit de brugklas door naar 2 havo of 2 vwo.

De brugklas staat in het teken van wennen. Wennen aan je omgeving, je nieuwe school en alle nieuwe vakken. En natuurlijk aan de manier van lesgeven in het voortgezet onderwijs. Het brugklasjaar begint met een uitgebreide introductieweek met vlak daarna het brugklaskamp.

Met een eigen mentor en focus op groepsvorming zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt. De mentor helpt jou om je weg te vinden bij ons op school. De mentor kan je vragen beantwoorden en je kunt ook altijd terecht voor een praatje. In de mentorlessen kijk je samen naar hoe je de lessen volgt en hoe je leert. Ook het plannen van je schoolwerk komt aan de orde.

Kies je profiel

In het derde jaar start je met het Loopbaanoriëntatie-programma. Dit programma helpt jou om je op jouw profielkeuze voor te bereiden en loopt door tot in het examenjaar. Je gaat ontdekken waar je interesses liggen en welke vakken handig zijn om te kiezen voor de baan of de studie die je later wil gaan doen.
Aan het eind van de derde maak je een keuze uit vier profielen; Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij of Economie & Maatschappij. Daarnaast kies je nog vakken in je keuzedeel. Bij ons op school kun je dan ook kiezen uit actieve en praktische vakken, zoals Onderzoek & Ontwerpen op het Technasium, Informatica, Beeldende Vorming of Bewegen, Sport & Maatschappij.

Extra’s buiten de lessen

Tijdens jouw jaren bij ons op de havo organiseren wij allemaal leuke en leerzame activiteiten buiten de reguliere lessen om. Dit start al in de brugklas met kamp en de introductieweek. Ook ga je bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum in Amsterdam, bezoek je het theater, ga je op veldwerkweek, een week op reis naar het buitenland en kun je mee skiën in Oostenrijk. Debatteren op het scholierendebattoernooi, meedoen met onze eigen podcastclub, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet vooral ook niet de jaarlijkse schoolfeesten waar je samen met je vrienden en vriendinnen uit je dak kunt gaan. Wij willen jou niet alleen een diploma bezorgen, maar ook een geweldige schooltijd!

In samenwerking met: