Art & Design

Een Kunstpalet

Art & Design

Ben jij creatief? Dan zit je helemaal op je plek bij Art & Design op onze school! Hier krijg je de kans om je kunstzinnige vaardigheden te ontdekken en te laten groeien.

Bij Art & Design leer je van alles over kunstuitingen in het heden en verleden. Onze hele wereld is gevuld met beeldtaal. Bij ons leer je inzien wat vormgeving, kunst en de invloed hiervan op de wereld allemaal met jou te maken hebben.

Je maakt kennis met verschillende 2D en 3D materialen en technieken. Denk hierbij aan o.a. tekenen, schilderen, grafische technieken, klei en glazuur, textiele werkvormen, maar ook multimedia, zoals fotografie en film.

Als een echte kunstenaar ga jij op onderzoek uit en leer je hoe je jouw ideeën kunt uitbeelden.

In een inspirerend lokaal krijg je les van kunst-vakdocenten, maar maak je ook kennis met kunstenaars en experts in de les. Je leert goed kijken naar hoe anderen te werk zijn gegaan en dat helpt jou om je eigen ideeën te verbeelden. Ook kijken we naar kunst buiten de school, zoals in een museum, bedrijf of kunstatelier.

Op het Kaj Munk College kun je op alle niveaus het vak Beeldende vorming als examenvak kiezen in de bovenbouw. Dit is een samenvoeging van 2D, 3D, media en kunst en cultuurgeschiedenis.

lees meer

Kom naar het Kaj Munk en maak de wereld mooier!

In samenwerking met: