Mavo

Betekenisvol leren

MAVO

Ontdek jouw mogelijkheden op de mavo! Mavo staat voor Middelbaar Algemeen Voorgezet Onderwijs, een vierjarig avontuur dat jou klaarstoomt voor het MBO of 4 havo. Bij ons op de mavo volg je in de eerste twee jaar een zeer breed aanbod aan vakken. Naast de reguliere vakken kun je jouw creativiteit volop kwijt in kunst, muziek en drama én een leerlijn naar keuze. We bieden leerlijnen aan op het gebied van ICT, Sport, Kunst en Techniek. Praktijkgericht onderwijs is onze kracht en dat zie je ook terug in de profielen die je kunt kiezen in de bovenbouw.

Bij ons op de mavo hechten we veel waarde aan persoonlijk contact. In ons eigen gebouw op het schoolterrein staan docenten en leerlingen dicht bij elkaar. Wij zien jou en creëren een prettige sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn. We helpen jou met het maken van de juiste keuzes en te ontdekken waar je goed in bent.

lees meer

Brugklas mavo/havo

Leerlingen met een mavo-advies worden geplaatst in een dakplan-klas mavo/havo. Afhankelijk van je leerresultaten stroom je dan vanuit de brugklas door naar 2 mavo of 2 havo.

De brugklas staat in het teken van wennen. Wennen aan je omgeving, je nieuwe school en alle nieuwe vakken. En natuurlijk aan de manier van lesgeven in het voortgezet onderwijs. Het brugklasjaar begint met een uitgebreide introductieweek met vlak daarna het brugklaskamp.

Met een eigen mentor en focus op groepsvorming zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt. De mentor helpt jou om je weg te vinden bij ons op school. De mentor kan je vragen beantwoorden en je kunt ook altijd terecht voor een praatje. In de mentorlessen kijk je samen naar hoe je de lessen volgt en hoe je leert. Ook het plannen van je schoolwerk komt aan de orde.

Voorbereiden op jouw toekomst

In de tweede klas van de mavo beginnen we met het Loopbaanoriëntatie-programma. Dit programma helpt jou om je op jouw profielkeuze voor te bereiden en loopt door tot in het examenjaar. Je gaat ontdekken waar je interesses liggen en welke vakken handig zijn om te kiezen voor de baan of de studie die je later wil gaan doen.

Aan het eind van de derde maak je een keuze uit vier profielen; Zorg & Welzijn, Techniek, Economie of Landbouw. Daarnaast kies je nog twee vakken in je keuzedeel. Bij ons kun je actieve en praktische vakken kiezen, zoals Technologie & Toepassing, Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Lichamelijke Opvoeding-2 en Beeldende Vorming. Kaj Munk is één van de eerste scholen in Nederland die dit praktijkgerichte programma heeft opgezet. Deze praktische vakken helpen jou om het leren actief en afwisselend te houden!

Extra’s buiten de lessen

Tijdens jouw jaren bij ons op de mavo organiseren wij allemaal leuke en leerzame activiteiten buiten de reguliere lessen om. Dit start al in de brugklas met kamp en de introductieweek. Ook ga je bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum in Amsterdam, bezoek je het theater, kun je deelnemen aan onze eigen podcastclub, ga je een week op reis naar Tsjechië en kun je mee skiën in Oostenrijk. Vergeet vooral ook niet de jaarlijkse schoolfeesten waar je samen met je vrienden en vriendinnen uit je dak kunt gaan. Wij willen jou niet alleen een diploma bezorgen, maar ook een geweldige schooltijd!