Mavo

Betekenisvol leren

MAVO

De brugklas staat in het teken van wennen. Wennen aan je omgeving, je nieuwe school en alle nieuwe vakken. En natuurlijk aan de manier van lesgeven in het voortgezet onderwijs.

Elke klas heeft een eigen mentor. In de mentorlessen kijken we samen naar hoe het in de klas met je gaat, hoe je de lessen volgt, hoe je leert en hoe je je schoolwerk plant. Jouw mentor helpt je met je vragen en helpt je om tijdig problemen te signaleren en aan te pakken.

Voor ieder wat wils.

lees meer

Brugklas

Leerlingen met een mavo-advies worden geplaatst in een dakpanklas mavo/havo. Je stroomt dan vanuit die klas door naar 2 mavo of 2 havo, afhankelijk van hoe je het hebt gedaan.

Het brugklasjaar begint met een uitgebreide introductieweek waar veel aandacht is voor groepsvorming. We organiseren ook een brugklaskamp en dagexcursies.

Tweede en derde klas

In de tweede klas van de mavo staat een aantal nieuwe vakken op het rooster, zoals natuurkunde, scheikunde en Duits. In de tweede klas beginnen we met het Loopbaanoriëntatie-programma. Dit programma helpt jou om je op jouw profielkeuze voor te bereiden. Je gaat ontdekken welke vakken je kunt kiezen bij de baan of de studie die je later wil gaan doen.

In de bovenbouw kun je actieve en praktische vakken kiezen zoals Technologie & Toepassing, Economie & Ondernemen, Zorg en Welzijn, Lichamelijke Opvoeding-2 en Beeldende Vorming. Deze praktische vakken helpen jou om het leren actief en afwisselend te houden!

Ook jouw loopbaanoriëntatie gaat verder in de bovenbouw. De keuze voor een vervolgopleiding komt steeds dichterbij. Om jou daarbij te helpen gaan we  nu ook naar een regionale opleidingenmarkt. Daar maak je kennis met Mbo-opleidingen waar je na de mavo heen kunt. Je gaat ook een beroepsoriënterende stage lopen bij een bedrijf of andere organisatie. Zo krijg je steeds beter een beeld van welke vervolgopleiding of welk beroep bij jouw toekomst past.

Pas aan het einde van klas 3 bepaal je definitief jouw vakkenpakket voor je eindexamen. Leerlingen met goede resultaten kunnen in klas 3 ook al een vervroegd examen doen in een vak. De vakken Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en maatschappijleer worden dit jaar zelfs al afgesloten.

Examenjaar

In het examenjaar is er nog meer ruimte voor jouw eigen wensen en mogelijkheden. Alle leerlingen volgen een zevende extra examenvak. Hiermee verhogen we jouw slagingskans en houden we de mogelijkheid open voor mensen die naar de havo willen doorstromen.

In de vierde klas gaan we op reis naar het buitenland. We gaan samen naar Tsjechië voor een afwisselend programma vol cultuur en historie in de hoofdstad Praag en sportieve activiteiten in de bergen. Tijdens deze week leer je jouw examendocenten en medeleerlingen extra goed kennen. In jouw laatste jaar op de mavo is loopbaanoriëntatie vooral gericht op het kiezen van de juiste vervolgopleiding. Kies je voor een leuke en passende Mbo-opleiding of ga je toch liever bij ons op school naar de havo?