VWO

VWO

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop op ons vwo! Vwo staat voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs, een zesjarige opleiding die jou klaarstoomt voor de universiteit. Bij ons op het vwo volg je in de eerste drie jaar een zeer breed aanbod aan vakken. Naast de reguliere vakken kun je jouw creativiteit volop kwijt in kunst, muziek en drama én een leerlijn naar keuze. We bieden leerlijnen aan op het gebied van ICT, Sport, Kunst en Techniek.

Op het Kaj Munk leer je over de wereld om je heen, over jezelf en over de ander. Jouw nieuwsgierigheid is het startpunt. Van hieruit leer je onderzoek doen, kritisch kijken naar de wereld om je heen en je leert hoe je jouw bevindingen kan overbrengen op anderen. Wij zien jou als een leider van de toekomst, dus we willen je leren hoe jij verantwoorde keuzes kunt maken. Zodat je vanuit kennis en kunde verschil kunt maken. Voor jezelf, maar zeker ook voor anderen.

lees meer

Onderzoekend leren & leren onderzoeken

We willen jou als vwo leerling laten zien dat wetenschap leuk is! We bereiden je voor op de toekomst door je vaardigheden te leren zoals presenteren, debatteren, goed schrijven en onderzoeken. Onderzoekend leren en leren onderzoeken zijn belangrijke punten.

Bij onderzoekend leren ga je uit van je eigen vragen over een bepaald onderwerp. Je maakt eigen keuzes en je ontdekt hoe het is om zelf te bepalen wat, hoeveel en hoe je leert. Nieuwsgierige vragen stellen is het begin: je vraag je iets af, je ontwikkelt een kritische houding en je neemt initiatief in het vinden van antwoorden.

Bij leren onderzoeken is de belangrijkste vraag; hoe pak je dat aan? Je leert over het wat, hoe en waarom van het doen van onderzoek. Ook ga je zelf aan de slag met het doen van een onderzoek en organiseren we inspiratiesessies met wetenschappers. Op die manier maak jij nu al kennis met de wereld van de wetenschap!

Brugklas vwo

Leerlingen met een vwo advies worden geplaatst in een volledige vwo brugklas.
De brugklas staat in het teken van wennen. Wennen aan je omgeving, je nieuwe school en alle nieuwe vakken. En natuurlijk aan de manier van lesgeven in het voortgezet onderwijs. Het brugklasjaar begint met een uitgebreide introductieweek met vlak daarna het brugklaskamp.

Met een eigen mentor en focus op groepsvorming zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt. De mentor helpt jou om je weg te vinden bij ons op school. De mentor kan je vragen beantwoorden en je kunt ook altijd terecht voor een praatje. In de mentorlessen kijk je samen naar hoe je de lessen volgt en hoe je leert. Ook het plannen van je schoolwerk komt aan de orde.

Voorbereiden op jouw toekomst

In het derde jaar start je met het Loopbaanoriëntatie-programma. Dit programma helpt jou om je op jouw profielkeuze voor te bereiden en loopt door tot in het examenjaar. Je gaat ontdekken waar je interesses liggen en welke vakken handig zijn om te kiezen voor de baan of de studie die je later wil gaan doen.
Aan het eind van de derde maak je een keuze uit vier profielen; Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij of Economie & Maatschappij. Daarnaast kies je nog vakken in je keuzedeel. Bij ons op school kun je dan ook kiezen uit actieve en praktische vakken zoals Onderzoek & Ontwerpen op het Technasium, Informatica, Beeldende Vorming of Bewegen, Sport & Maatschappij.

Op ons vwo is er ook veel verrijking en verdieping mogelijk. Zo bieden wij Cambridge Engels aan vanaf klas 4. In samenwerking met de VU en de UVA bieden wij Pre-University College aan. Dit zijn masterclasses en workshops voor leerlingen uit de bovenbouw. Daarnaast bieden we nog extra bèta georiënteerde activiteiten aan, zoals een DNA-lab of een Quantum workshop.

Extra’s buiten de lessen

Tijdens jouw jaren bij ons op het vwo organiseren wij allemaal leuke en leerzame activiteiten buiten de reguliere lessen om. Dit start al in de brugklas met kamp en de introductieweek. Ook ga je bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum in Amsterdam, bezoek je het theater, ga je op veldwerkweek, een week op reis naar het buitenland en kun je mee skiën in Oostenrijk. Debatteren op het scholierendebattoernooi, meedoen met onze eigen podcastclub, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet vooral ook niet de jaarlijkse schoolfeesten waar je samen met je vrienden en vriendinnen uit je dak kunt gaan. Wij willen jou niet alleen een diploma bezorgen, maar ook een geweldige schooltijd!

In samenwerking met: