VWO

VWO

Op het Kaj Munk leer je over de wereld om je heen, over jezelf en over de ander. Jouw nieuwsgierigheid is het startpunt. Van hieruit leer je onderzoek doen, kritisch kijken naar de wereld om je heen en je leert hoe je jouw bevindingen kan overbrengen op anderen. Wij zien jou als een leider van de toekomst, dus we willen je leren hoe jij verantwoorde keuzes kan maken. Zodat je vanuit kennis en kunde verschil kunt maken. Voor jezelf maar zeker ook voor anderen.

Met een vwo-diploma heb je toegang tot universiteiten en hogescholen. Je kiest later natuurlijk een studie die jij interessant vindt en waarmee je een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Op het Kaj Munk word je goed voorbereid op die vervolgstudie. Je volgt verschillende vakken, maar je leert ook om steeds zelfstandiger en beter te leren en je persoonlijkheid te ontwikkelen.

Voor ieder wat wils.

lees meer

Brugklas

Leerlingen met een vwo-advies worden geplaatst in een brugklas vwo. Je start dan vanuit die klas je schoolcarrière tot en met 6 vwo.

Het brugklasjaar begint met een uitgebreide introductieweek waar veel aandacht is voor groepsvorming. We organiseren ook een brugklaskamp en dagexcursies.

Onderzoekend leren & leren onderzoeken

We willen jou als vwo-leerling laten zien dat wetenschap leuk is! We bereiden je voor op de toekomst door je vaardigheden te leren zoals presenteren, debatteren, goed schrijven en onderzoeken. Onderzoekend leren en leren onderzoeken spelen zijn belangrijke punten.

Bij onderzoekend leren ga je uit van je eigen vragen over een bepaald onderwerp. Je maakt eigen keuzes en je ontdekt hoe het is om zelf te bepalen wat, hoeveel en hoe je leert. Nieuwsgierige vragen stellen is het begin: je vraag je iets af, je ontwikkelt een kritische houding en je neemt initiatief in het vinden van antwoorden. De docent heeft hierbij de rol van begeleider en coach. Die jou bijstuurt als je daar behoefte aan hebt.

Wanneer je op een verantwoorde manier wilt onderzoeken, hoe pak je dat dan aan? Dat is de belangrijkste vraag bij leren onderzoeken. Je leert over het wat, hoe en waarom van het doen van onderzoek. Ook ga je zelf aan de slag met het doen van een onderzoek en organiseren we inspiratiesessies met wetenschappers. Op die manier maak jij nu al kennis met de wereld van de wetenschap!

In samenwerking met: