Ons onderwijs

“Mensen aan het stuur van hun ontwikkeling”

Ons onderwijs

De missie van onze school is superbelangrijk, en die is: “Mensen aan het stuur van hun ontwikkeling”. Dat betekent dat we jullie willen helpen om klaar te zijn voor het leven, niet alleen op school, maar ook daarbuiten. In de wereld van vandaag moet je steeds meer zelfstandig zijn, jezelf kunnen sturen en jezelf kunnen ontwikkelen. We noemen dit de ’21st century skills’.

lees meer

Formatief leren

Nederlandse leerlingen krijgen gemiddeld per schooljaar 102 toetsen en een kwart van de leerlingen krijgt er zelfs meer dan 120. Omgerekend naar schoolweken betekent dit dat leerlingen elke week drie toetsen hebben. Wij als Kaj Munk hebben enkele jaren geleden al besloten hier niet meer aan mee te willen doen. Wij willen graag laten zien dat leren ook anders kan. Bij ons krijg je per jaar maximaal vijf toetsen per vak. Tussendoor houden we natuurlijk wel in de gaten hoe je ervoor staat. Dit doen wij door kleine tussentijdse evaluatiemomenten tijdens de les. Hierdoor weet jij wat al goed gaat en wat nog beter zou kunnen. Dit noemen wij formatief leren.

 

Een geweldige schooltijd

Onze slogan is “EEN GEWELDIGE SCHOOLTIJD”. Want wij geloven dat een goede sfeer heel belangrijk is voor goede resultaten. Iedereen is uniek en iedereen mag er zijn. Het Kaj Munk wil jou helpen om jezelf te ontwikkelen en je eigen keuzes te leren maken. Vriendschappen en een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, helpen daarbij.  Wij zorgen ervoor dat jouw tijd bij ons op school zo fijn mogelijk is. Als  jij je goed voelt, dan kun je zelf ook weer je steentje bijdragen. En zo maken we samen de wereld elke dag een beetje mooier.