Kaj Munk valt in de prijzen tijdens Scholierendebattoernooi!                 

2 min

“Beste teamwork”: Kaj Munk valt in de prijzen tijdens Scholierendebattoernooi!

Vorige week donderdag was het Kaj Munk vertegenwoordigd op het 16e Haarlemmermeerse Scholierendebattoernooi. De raadzaal van het gemeentehuis was omgetoverd tot een heuse debatarena, inclusief licht- en geluidshow. De eerste debatronde waar ons team aan mee moest doen ging over de stelling: “Het rijden op een fatbike moet verboden worden voor minderjarigen”. De Kaj Munk-debaters kwamen goed beslagen ten ijs, de argumenten bij deze stelling hadden zij vooraf meerdere keren geoefend. Ze hadden goede voorbeelden uit de regio gevonden om aan de tegenstanders voor te leggen. Het debatteren in deze setting was wel even wennen! In het tweede debat, tegen de ervaren debaters van het Haarlemmermeer Lyceum, ging over een stelling die onze groep minder goed lag: “De gemeente Haarlemmermeer moet natuur opofferen om woningen te bouwen”. Het best tot hun recht kwamen we tijdens het reguliere en het 360 graden debat (een debatvorm waarbij de teams die tegen elkaar debatteren afwisselend voor en tegen zijn) tegen de Raad. Super stoer, want er is enig lef nodig om het op te nemen tegen mensen die van debatteren en argumenteren hun vak gemaakt hebben.

De jury was enorm te spreken over de wijze waarop het Kaj Munk heeft samengewerkt. Iedereen was evenveel aan het woord en er werd ook tijdens het debat nog goed overlegd over de in te brengen argumenten. De KSH ging er met de hoofdprijs vandoor, maar het Kaj Munk verdiende een prijs voor ‘beste teamwork’. Iets om super trots op te zijn, want dit team kende elkaar nauwelijks en heeft ook heel weinig voorbereidingstijd gehad. Zoals een collega zei: ‘sociale leerlingen, die naar elkaar luisteren’. Dit team is tevens het bewijs dat je enorm kunt groeien tijdens je Kaj Munk-carrière, voor wie sommige van deze leerlingen nog kent uit de brugklas.

Het debatteren smaakt naar meer, wie weet zien we deze en andere leerlingen terug in een debatclub en/of Op weg naar het Lagerhuis!

1 reactie

  1. 6 maanden geleden

    […] clindamicina hcl[…]

    clindamicina hcl

Reacties zijn gesloten.