Wintersportreis KMC 2024

2 min

Op donderdag avond vertrok de bus vol enthousiaste KMC-leerlingen richting het wintersportgebied Axamer Lizum in Oostenrijk. Dit wintersportoord is uit de grond gestampt voor de Olympische Spelen van 1964.
Na een voorspoedige nachtrit werden we in hotel Olympia ontvangen. Binnen 2 uur van uitladen, ontbijten, ski- of snowboardspullen passen en aantrekken, stonden alle leerlingen klaar voor de eerste lesdag. Alle ski- en snowboardlessen werden verzorgd door instructeurs van Lever Reizen.

Hoewel we boven op de berg niets zagen door de mist, konden we spreken van een fantastische eerste dag.

Na een heerlijk ontbijt stonden alle leerlingen rond 10 uur weer klaar voor de tweede lesdag. Qua weer hadden we deze dag veel wind, waardoor we niet tot het hoogste punt konden met de gondel. Dit kon het plezier en de prestaties van de leerlingen zeker niet drukken. Wat waren ze fanatiek en leergierig. Gesprekken over techniek, glijden, bochten maken en natuurlijk snelheid werden tijdens de gondelritten uitvoerig gevoerd.

Toch ging het tijdens deze reis niet alleen over de wintersport. Tijdens het avondvullend programma voor de leerlingen viel het toch echt wel heel erg op dat deze groep gemêleerde KMC-leerlingen binnen no time een hechte groep waren geworden. Dit uitte zich vooral in positieve deelname aan de spelletjesavond, het zwemmen en de muziek bingo, waarbij onderling contact, plezier en strijd verre voorlopers waren op het huidige mobiel gebruik. Van één van de ouders kregen we zelfs de vraag: “Mijn kind zit al voor de tweede avond niet op zijn mobiel, gaat het goed?” 😉

Aan het einde van deze heerlijke wintersportreis werden we op de laatste dag nog eens extra verwend met een dag volop zon. Al met al was het een meer dan geslaagde reis.