Examenreis 5H/6V – Bilbao

3 min

Diehard surf dudes en voorbeeldige slapers op examenreis in Bilbao – deel 2

De absoluut sportief gebleken leerlingen in Bilbao kregen woensdag hoge golven en sterke stroming voor hun kiezen. Ondanks de omstandigheden heeft iedereen weer getraind, waarvoor respect. De leerlingen die het durfden, mochten met de surfinstructeurs mee achter de branding. Ze werden gespoeld alsof ze in de wasmachine zaten!

Na de lunch mochten de leerlingen kiezen: kustwandelen en een frisse duik in zee óf verder surfen. De kustwandeling ging richting Getaria. Een sprong in het zoute water vanaf de duikplank voelde op deze warme dag als een beloning! De surfgroep bestond uit echte diehards. De shore break was namelijk heel heftig. Super stoer!

Deze fantastische stranddag werd afgesloten met een BBQ op de camping. Niet voordat de 439 traptreden van strand naar camping werden getrotseerd. Een deel van de groep deed een korte stop bij een oude mijn/ruïne voor wat mooie uitzichtfoto’s zorgde. Iedereen lag vroeg op één oor na deze intensieve, warme dag. Voorbeeldige slapers!

Donderdag, de laatste dag, nog één keer knallen op het water! Missie van dag 1 is voor heel veel mensen geslaagd: staan op de plank. We sloten deze zonnige dag af in de mooie stad San Sebastian met een foto-spel. Het avondeten werd verzorgd door de leerlingen zelf.

Met feest in de bus terug naar het Kaj Munk. Deze examenreis was een ervaring voor het leven voor deze doorzetters, gangmakers, sportievelingen en harde werkers! Op naar het examen!

Bilbao examenreis: surf successen en cultuur snuiven – deel 1

De examenleerlingen 5h/6v zijn deze week met de bus op examenreis naar het noorden van Spanje. Tijdens de reis krijgen de leerlingen elke dag surfles en verblijven ze op een gezellige camping vlakbij het strand!

In het zonovergoten Zarautz zijn er na twee dagen surfles al heel wat golven “gepakt”. Een hele leuke, waardevolle ervaring die met trots door de leerlingen wordt gedeeld. Met nog twee dagen surfles te gaan is het doel dat iedereen een keer op het surfboard gestaan heeft! Dat gaat hopelijk lukken!

Naast sportieve activiteiten worden er ook culturele activiteiten ondernomen. Ondanks dat de leerlingen een beetje op zagen tegen het museumbezoek aan het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao, heeft een aantal van hen toch op een andere manier naar kunst leren kijken of er kennis mee gemaakt. Hilarische foto’s!

De vrije tijd in Bilbao werd voornamelijk ingevuld met winkelen in de oude en de nieuwe stad.

Ook op de camping zit de sfeer er prima in. Maandagavond werd er gebingood met challenges voor valse en minder valse “bingo’s”. Het voetbalveldje wordt veel bezocht, er wordt Uno gespeeld; super gezellig!

Op naar surfdag 3 en 4!