Interactieve voorstelling over pesten

2 min

Interactieve voorstelling Like over pesten op 12 & 13 december voor klas 2M en 2H

Hoe is het om gepest te worden of buitengesloten te zijn? Wat kan je als omstander doen aan pesten? Dit komt aan bod bij de voorstelling Like van Theatergroep PlayBack. Like brengt de dialoog tussen jongeren op gang en laat hen nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen.

Zoë en Mila (13 jaar) zijn beste vriendinnen. Als klasgenoten zeggen dat Zoë stinkt en kinderachtig is, vindt Mila het moeilijk om voor haar op te komen. Bevriend zijn met Zoë beschadigt haar eigen populariteit, denkt Mila. Langzaam komt Zoë steeds meer alleen te staan. Ze wordt gepest via Whatsapp, maar ook verbaal en fysiek. Ze verschijnt niet meer op school. In een hotelkamer vertelt Zoë haar verhaal. Het publiek denkt mee: wat kan Zoë doen?

Als je gepest wordt, is je schooltijd een grote straf. Like helpt mee om pesten bespreekbaar te maken. Doordat de voorstelling interactief is en jongeren zelf ‘meedoen’ komt het verhaal over pesten dichtbij. Ze voelen zich geroepen om voor een ander op te komen en krijgen inzicht in groepsprocessen.

Over PlayBack
PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals pesten & sociale media, alcohol & drugs, mentale gezondheid, geld & imago en (online) shaming. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij leerlingen binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie.