Ouderavond Pesten & Social media gebruik

2 min

Ouderavond Pesten & Social media gebruik | Dinsdag 30 januari 19.30 – 21.00 uur | Kaj Munk College | voor ouders klassen 1, 2 en 3

Hoe praat ik met mijn kind over pesten en sociale media?

Pesten. Het zal je kind maar overkomen. Hoe praat je hierover met je kind? Wanneer grijp je als ouder in en wanneer niet? En welke vragen aan je kind nodigen uit tot een open gesprek? Onze school biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de voorstelling Like Me aan. Een informatieve ouderavond gericht op communicatie tussen ouders en hun pubers. Ouders ervaren hoe hun kind kan opkomen voor zichzelf én voor anderen.

De rol van jouw kind
Pesten is een groepsproces waarbij het niet alleen om de pester of de gepeste gaat. Ook de volger, toeschouwer en helper dragen hun steentje bij aan een goede of minder goede sfeer in de klas. Centraal staat dat je als ouder meer inzicht krijgt in de rol die je kind speelt bij pesten, en hoe je hiermee omgaat. Want hoe weet je als ouder wat er op school allemaal gebeurt, ook op het sociale vlak? En hoe begeleid je jouw kind hierbinnen?

Over PlayBack
Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel tussen ouders en hun puberende kind. Onder leiding van een ervaren gespreksleider met kennis over dit thema en acteurs die de hele avond in hun rol blijven als puber, toetsen we verschillende opvoedstijlen en keuzes en kijken we hoe ons gedrag het gedrag van een koppige puber beïnvloedt.

Meld je aan

Hierbij nodigen we u van harte uit om de ouderavond Like Me bij te wonen. Deze vindt plaats op dinsdag 30 januari 2024 op het Kaj Munk College en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur staan wij klaar met koffie en thee.
Aanmelden kan via het eerder gestuurde formulier in de Kaj Munk app. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Graag tot dan!

Foto: Eric Kampherbeek