PLANET ROBOT

2 min

Kaj Munk deed dit jaar voor het eerst mee aan Planet Robot, een jaarlijks evenement in Den Helder. Het evenement is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de marine. Er zijn twee categorieën, de first division, waar scholen en dan met name bovenbouw voortgezet onderwijs, maar ook particuliere teams en bijvoorbeeld universiteiten aan mee mogen doen, en de second division, vooral gericht op de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Bij de wedstrijden in de second division is het doel ballonnen van je tegenstander lek te prikken en zo punten te pakken. Er wordt gespeeld in een toernooivorm met diverse rondes en uiteindelijk een halve en hele finale. Er deden in totaal ruim 40 teams mee, met een gezonde mix jongens en meisjes.

In de first division gaat het er iets minder zachtzinnig aan toe, daar is het doel je tegenstander uit te schakelen. Dit kan door je tegenstander om te gooien, klem te rijden of bijvoorbeeld met een harde klap. Hier wordt ook in een toernooivorm met een finale gespeeld.

Wij zijn met vijf teams naar Den Helder gereisd, een second division team, bestaande uit 3M leerlingen “The Robogirls” en vier first division teams, twee uit 4V: “Mootje” en “Robo Rampage Kitty”, eentje uit 5V “Pinky Pies” en een docententeam “Munk Maverick” bestaande uit Josh en Rémi. Een leuke mix dus.

De organisatie was erg onder de indruk van het niveau van onze robots. De 3M leerlingen Cayleigh, Lotte en Vérony zijn met een mooie beker naar huis gegaan, de originaliteitsprijs. De first division teams waren iets minder succesvol, maar Pink Pies en Robo Rampage Kitty hebben zowaar een wedstrijd gewonnen, terwijl er ook teams meededen die al lange tijd met dit soort wedstrijden meedoen. We hebben enorm veel lol gehad en enorm veel geleerd en gaan het geleerde gebruiken om volgend jaar hopelijk op het podium te komen!