Schrijver Philip Huff op bezoek

1 min

Op maandag 30 oktober kregen we hooggeëerd bezoek in 4-havo: schrijver Phillip Huff kwam langs om te vertellen over zijn leven en werk.
De afgelopen periode werd dit bezoek tijdens de lessen Nederlands voorbereid. Leerlingen verdiepten zich in zijn leven en werk en kozen één van zijn boeken om te lezen. Dat leverde veel verschillende vragen op, zoals: ‘Hoelang duurt het nou eigenlijk om zo’n dik boek te schrijven?’ tot ‘Welke boodschap wil je meegeven met dit verhaal?’

Phillip Huff ging enthousiast met onze leerlingen in gesprek, waarbij vooral de antwoorden op de vragen over zijn privéleven veel indruk maakten. Philip Huff heeft verhalen geschreven over drugsgebruik en huiselijk geweld. De schrijver vertelde over zijn eigen heftige jeugd en maakte een koppeling naar wat daarvan in zijn boeken staat. Ook legde hij uit waarom hij deze persoonlijke en indrukwekkende dingen uit zijn eigen jeugd in zijn boeken heeft beschreven.

Natuurlijk lieten veel leerlingen aan het eind van het gesprek hun boek door de schrijver signeren. We hebben een leerzame middag gehad!