5H/6V Examenreis: Dag 3 in Londen

2 min

Londen, woensdag, dag 3

Deze woensdagochtend gingen we met de hele groep naar het Natural History Museum. Een lichte miezer mocht de pret niet drukken, zeker omdat we met de metro die kant op gingen. Daar gebeurde trouwens het volgende: Demy heeft ons oplossingsvermogen op de proef gesteld met het raadsel “Luister, ik ben een planeet, jij bent een planeet, is hij een planeet?”. Een aantal van ons heeft het raadsel opgelost, maar een enkeling is er, inmiddels tot frustratie aan toe, nog steeds niet uit.

In het Natural History Museum was zoals altijd van alles te zien. Slechts een uurtje rondlopen, want we mochten ook achter de schermen kijken bij de Spirit Collection. De eerste groep die ging, kon helaas maar kort een blik werpen, omdat de gemeten dampen van alle dieren op sterk water een alarm gaven. Voor de schermen was gelukkig ook nog wat te zien. De tweede groep kon de tour beneden wel afmaken, en zo uitgebreid kijken naar Archie de reuzeninktvis die daar al 20 jaar op sterk water ligt. “Pickled”. Het zal je maar gebeuren, als monster van de zee.

In de middag gingen leerlingen in kleine groepjes, zelf de stad in. Cash ponden op zak, om zelf het avondeten te regelen. Vol verhalen kwamen we ze rond 19.00 weer tegen bij het afgesproken punt. Daar wachtte gids Keith ons op, om ons het indrukwekkende verhaal van Jack the Ripper te vertellen. Geboeid luisterden de leerlingen, op soms smerige achterafplekken, die helemaal de sfeer van de East End in 1888 deden herleven. Ons eerste buitje van de week maakte de sfeer af, en kwam gelukkig pas helemaal aan het einde.

 Moordverhalen en een onopgelost raadsel. Nu maar hopen dat de kinderen kunnen slapen. Morgen vroeg op!

– Remi Blokker, docent wiskunde