Kaj Munk verovert Rotterdam

2 min

Uit een deelnemersveld van circa 50 teams van 8 Technasium scholen wisten maar liefst twee teams van 3VS van het Kaj Munk College zich te kwalificeren voor de finale van het project Floating Future die gehouden werd bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Op basis van ingezonden posters en filmpjes werden tien teams van finalisten geselecteerd door de jury, bijgestaan door studenten van Wageningen University & Research die de leerlingen gedurende dit O&O project op weg hadden geholpen.

Floating Future https://www.floating-future.com/ is een bedrijf dat drijvende eilanden ontwikkelt om voedselproductie over de hele wereld mogelijk te maken. Met drijvende technologie worden gewassen geteeld met hydrocultuur op ongebruikte wateroppervlakken.

Ons team Floating Beans, bestaande uit Ilse Zwart, Fréderique Bloemendaal, Emre Isin en Timo Strik, allen uit 3VS, wist met hun ingenieuse plan en innemende pitch, de vijfkoppige jury dermate te overtuigen dat ze er met de eerste prijs vandoor gingen. Onder de volgende https://youtu.be/vL6PfxLZCgs wordt in een filmpje het integrale plan van de Floating Beans voor Lagos Nigeria kort uitgelegd.

De jury roemde en bekroonde het goed doordachte plan waarbij diverse aspecten in samenhang met

elkaar zijn onderzocht. Daarbij gaat het om de geografische gemotiveerde keuze van een opkomende stad zoals Lagos, de keuze van de productieplaats voor hydrocultuur, de gemotiveerde keuze van het te telen gewas, het voorzien in het duurzaam vervoer van het product over water, de selectie van de afzetmarkten die over water te bereiken zijn, het omgaan met de restproducten, het opsporen en verzamelen van plastic afval en het bieden van werkgelegenheid aan de plaatselijke bevolking.

Het winnende team, en wat is het toch mooi om er in Rotterdam met de kampioensschaal van door te gaan, werd behalve met vrijkaartjes voor het Maritiem Museum, beloond met professionele opnames van hun winnende pitch. Deze pitch vormt een jaar lang onderdeel van de expositie van het Maritiem Museum in Rotterdam die jaarlijks door circa 200.000 mensen wordt bezocht.

Nieuwsgierig naar de Floating Beans? Neem dan een kijkje in het Maritiem Museum. Je heb hier een jaarlang de tijd voor.